banner32

‘Geleceğe Nefes’ İçin Fidanlar Dikildi

Cumhurbaşkanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına Zeytinburnu’ndan da destek geldi. İlçedeki yeşil alanlara fidan dikimi yapıldı.

‘Geleceğe Nefes’ İçin Fidanlar Dikildi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Zeytinburnu Dr. Ziya Gün Parkında da ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikim etkinliğine Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, belediye başkan yardımcıları ve ilçe muhtarları katıldı. 31 Mart’tan bu yana 999 adet ağaç diktiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında bininci ağacı diktiklerini ifade etti. 7’den 70’e vatandaşların katıldığı etkinlikte, ilk fidan toprağını Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy attı. Daha sonrasında beraberindeki protokol ile birlikte birçok vatandaş da kürekleri alarak ağaç dikimine katkı sağladı. Öte yandan 5 yaşındaki Mustafa Demir ise eline aldığı kürekle ağaç dibine toprak atarak örnek bir davranış sergiledi.



“8 AYDA 1.000 FİDAN DİKTİK”


Zeytinburnu’nda ağaçlandırma çalışmasının sadece bugüne mahsus yapmadığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Ağaçlandırmayı sadece bugüne mahsus yapmıyoruz. 31 Mart’tan beri sadece bu parka 400 yeni ağaç diktik. Bu parkın dışında 600 ağacı toprakla buluşturduk. Zeytinburnu genelinde 31 Mart’tan bu zamana kadar 1.000’inci ağacımızı hep birlikte dikeceğiz. Çevre meselesi çok önemli bir meseledir. Tükettiğimiz suyun, elektriğin ve havanın tükenebilir olduğunun hepimizin farkında olması lazım. Her bir birey tükettiği elektrikten suya, kağıda ve yere atılan çöpe kadar çevre konusunda her gün her an uyanık olmalı.” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34