banner32

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Zeytinburnu Göç İle Kurulan Bir İlçedir”

Gaziantep’teki “Göç ve Yerinden Edilmeye İlişkin Yerel Çözümler” forumunda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nun göç ile kurulan bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Zeytinburnu’nun göç deneyimi son 10 yılda yaşadığımız göç dalgasından çok daha öncesine dayanır. Zeytinburnu Osmanlı döneminden beri göç alan bir ilçedir.” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Zeytinburnu Göç İle Kurulan Bir İlçedir”
 Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer ArısoyZeytinburnu’nun göç tecrübesini Gaziantep’te devam eden “Göç ve Yerinden Edilmeye İlişkin Yerel Çözümler Forumu”nda katılımcılar ile paylaştı. Gaziantep’te 2 gündür devam eden 'Göç ve Yerinden Edilmeye İlişkin Yerel Çözümler Forumu'na dünyanın ve Türkiye’nin birçok bölgesinden belediye başkanları ve göç kuruluşları katıldı. Zeytinburnu’nun göç ile kurulduğunun altını çizen Başkan Arısoy, ilçenin göç deneyiminin son 10 yılda yaşanan göç dalgasından çok daha öncesine dayandığını belirtti.

BAŞKAN ARISOY: “GÖÇ TARİHİMİZ ÇOK ESKİYE DAYANIR”

Zeytinburnu’nun göç ile kurulduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “2 gündür Gaziantep’teyiz, buradaki forumda dünyanın ve Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen belediye başkanları ve göç kuruluşları değerlendirmeler yapıyorlar. Biz de bugün Zeytinburnu deneyimini forum katılımcılarıyla paylaşmak üzere buradayız. Zeytinburnu’nun göç deneyimi son 10 yılda yaşadığımız göç dalgasından çok daha öncesine dayanır. Zeytinburnu göç ile kurulmuş bir bölgedir. Osmanlı’nın dağılmasından itibaren bütün Osmanlı coğrafyasından gelen insanların barış içinde, kardeşçe, bir arada yaşadığı çok kültürlü yaşam barından bir ilçedir. Tabi ki son göç dalgasından da nasibini aldı. Belediye olarak, göç ile gelenlerin kente uyumunu sağlamak üzere yaptıklarımızı buradaki katılımcılarla paylaşmak ve bu bilgilerden istifade edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34