banner32

Zeytinburnulular, 7’den,70’e Kitap Okuyor,Kazanıyor!..

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği “10. Geleneksel Okuma Yarışması Ödül Töreni “ ne TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Burhan Kuzu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

Zeytinburnulular, 7’den,70’e Kitap Okuyor,Kazanıyor!..
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ödül  törenine, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları Ömer Arısoy, Feruz Kutsal, Gönül Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Heğci ve Kazım Yoldaş, Bilgi Evleri Koordinatörü Veli Koç, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Âdem Yavuz, Okul müdürleri ve öğretmenler ve  yazarlardan, Bestami Yazgan, Melek Çe, Tuncel Altınköprü, Fatma Çağdaş Börekçi  ve Zeytinburnu Çevre –Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Gündüz  ve çok sayıda  öğretmen-veli ve öğrenci katıldı. 

Zeytinburnu Times Haber haber Merkezi/ Ali Gündüz

10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasına 5.140 kişinin katıldığı,40 günlük sürede 20.654 kitabın okunduğu yarışmanın ödül törene yoğun ilgi vardı.Hoş geldiniz konuşmasının ardından Bilgi Evleri üyelerinin hazırladığı programda, Antep yöresi halk oyunu, “Kitaplar Konuşuyor” adlı tiyatro gösterisi, gitar ve kemençe eşliğinde potpuri ve 52 kişilik ritim grubu sahnenin tozunu attırdı.
 

Her gruptan ilk on dereceye girenlerin sahneye davet edildiği yarışmanın birincileri 2.000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’dan, ikincileri 1.500 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’tan, üçüncüler 1.000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı. Yarışmanın dördüncüleri 750 TL, beşincileri 500 TL, altıncıdan onuncu dereceye kadar olanlara ise 400 TL para ödülü takdim edildi. Toplamda mükerrer dereceler dâhil 49 kişinin sıralamaya girdiği yarışmada 34.700 TL. para ödülü dağıtıldı.

Ayrıca ilk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle beraber tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Kapadokya Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazandı.

Kazananlara ödüllerin takdim edilirken konuklar şu konuşmaları gerçekleştirdi: 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu: 
“Velilerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum. Burada bu etkinliğin düzenlenmiş olması okumaya gösterilen önemin bir parçası. Kötülüklerden korunma yolu kitap okumaktan geçer. Başta bu organizasyonu düzenleyen yetkililer olmak üzere herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise,

 “Şimdi gençler çok şanslı böyle okumayı destekleyen kurumlar var. Benim size verebileceğim en güzel mesaj: Teknolojinin esiri olmayalım onu kendimize hizmet ettirelim. Bize aydınlık bilgi dolu bir gençlik lazım. Yeni Türkiye’de sağlam adımlarla ilerleyelim. Kitapların her zaman dostumuz olduğunu unutmamalıyız “ dedi.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın:

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, yetişkinler grubunda dereceye giren 11 kişi var ve bunlardan 10’u kadın. Bu da kadınlarımızın okumaya verdiği değeri gösteriyor. Evde birinci derecede rol model olan annelerimiz geleceğimizi inşa etmede çocuklarımıza yol gösteriyor. Bu vesileyle yarışmamıza katılan, destek veren tüm hemşerilerime içten teşekkür ediyorum. 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34