banner32

Bilgi Eken Ödül Biçer

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği 10. Geleneksel Okuma Yarışması Ödül Töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde renkli bir organizasyonla gerçekleştirildi. 5.140 kişinin katıldığı 40 günlük sürede 20.654 kitabın okunduğu yarışmanın ödül töreni yoğun bir katılıma sahne oldu.

Bilgi Eken Ödül Biçer

10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasıyla ilgili yapılan konuşmanın ardından Bilgi Evleri üyelerinin hazırladığı programda, Antep yöresi halk oyunu, “Kitaplar Konuşuyor” adlı tiyatro gösterisi, gitar ve kemençe eşliğinde potpuri ve 52 kişilik ritim grubu sahnenin tozunu attırdı. 

Her gruptan ilk on dereceye girenlerin sahneye davet edildiği yarışmanın birincileri 2.000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’dan, ikincileri 1.500 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’tan, üçüncüler 1.000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı. Yarışmanın dördüncüleri 750 TL, beşincileri 500 TL, altıncıdan onuncu dereceye kadar olanlara ise 400 TL para ödülü takdim edildi. Toplamda mükerrer dereceler dâhil 49 kişinin sıralamaya girdiği yarışmada 34.700 TL. para ödülü dağıtıldı.



Ayrıca ilk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle beraber tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Kapadokya Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazandı.

Kazananlara ödüllerin takdim edilirken konuklar şu konuşmaları gerçekleştirdi: 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu: 
Velilerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum. Burada bu etkinliğin düzenlenmiş olması okumaya gösterilen önemin bir parçası. Kitapların özenle seçildiği belli. Bir kitapta kahraman ne kadar iyiyse kitap da o kadar iyidir. Kitabın iyiliği topluma ve insanlığa ne kadar yararlı olduğuyla ilgilidir. Biz az okuyup çok konuşan bir milletiz. Ama görüyorum ki artık bu durum değişiyor. Zararlı alışkanlıklardan kötü çevrelerden korunmak bizim çıkaracağımız yasalarla cezalarla engellenemez. Bu kötülüklerden korunma yolu kitap okumaktan geçer. Başta bu organizasyonu düzenleyen yetkililer olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 



Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak:
Biz zamanında kitap bulabilmek için komşularımıza giderdik, orada burada kitap arardık şimdi gençler çok şanslı böyle okumayı destekleyen kurumlar var. Benim size verebileceğim en güzel mesaj: Teknolojinin esiri olmayalım onu kendimize hizmet ettirelim. Bize aydınlık bilgi dolu bir gençlik lazım. Yeni Türkiye’de sağlam adımlarla ilerleyelim. Kitapların her zaman dostumuz olması dileğiyle…

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın:
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, yetişkinler grubunda dereceye giren 11 kişi var ve bunlardan 10’u kadın. Bu da kadınlarımızın okumaya verdiği değeri gösteriyor. Evde birinci derecede rol model olan annelerimiz geleceğimizi inşa etmede çocuklarımıza yol gösteriyor. Bu vesileyle yarışmamıza katılan, destek veren tüm hemşerilerime içten teşekkür ediyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34