banner32

Hüseyin Çetiner'in hayatı kompozisyon konusu odu

Yazdığı Malatya Kitabı 1993 yılından beri okullarda kaynak eser olarak okutulan Hüseyin Çetiner'in hayatını komppzizyon dersi olarak yazan Malatya Kale ilçesi İzollu Lisesi öğrencisi Furkan Topalan Edebiyat Öğretmeninden 100 tam puan aldı..

Hüseyin Çetiner'in hayatı kompozisyon konusu odu
Malatya Kitabının yazarı Hüseyin Çetiner hayatı kompozisyon ödevine konu oldu 

Malatya İli Kale ilçesi'nde bulunan İzollu Lisesinde okuyan Furkan Topalan'ın edbiyat  öğrenmeni Erkan Gezer'in "Bir ünlünün hayatını araştırarak kompozisyon şeklinde yazınız" şeklindeki ödevi için 11.sınıf Öğrencisi Furkan Topanlan'da 1993 yılından beri Malatya'da satılan Malatya kitabının yazarı Hüseyin Çetiner'in hayatı ödev konusu yaptı.



Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Edebiyat Öğretmeni Gezer'de öğrencisi Furkan Topalan'ın ödevine tam 100 puan vererek kendi yöresine hizmet eden başarılı bir yazar'ın hayatını yazdığı için beğendiğini ifade etti.

Gezer şöyle konuştu; "
Hüseyin Çetiner'in de İzollu'lu olduğunu görünce ödev dikkatimi çekti. Çetiner'in özgeçmişini okurken 1972 doğumlu olduğunu gördüm. Hüseyin Çetiner tarafından yazılan Malatya Kitabının ilk baskısını 1993 yılında yaptığı yazılıydı. Bu da 21 yaşında genç bir insan iken iken yazdığı kitap'ta yüz binlerce taleenin istifade etmiş olduğunu düşününce öğretmenlik yaptığım ilçenin nüfusuna kayıtlı başarılı bir insan olan Hüseyin Çetiner ile alakalı ödev hazırlayan öğrencimi takdir ettim ve en yüksek puan olan 100 tam puan verdim"dedi.

11.Sınıf Öğrendisi Furkan Topalan'da şunları söyledi;   

Hüseyin Çetiner bizim köylümüz.Kendisi ilkokulu bitirir bitirmez eğitim için Malatya Merkez'e oradan da İstanbul'a okumaya gitti. Kendisinin  Malatya Kitabı başlat olmak üzere bir çok kitabının yayınlandığını biliyorum.

Aynı zamanda İstanbul'a yönelik İstanbul Times Gazetesi ve Digital olarak yayın yapan İstanbul Times Tv nin de sahibi olduğunu biliyorum. Köyümüzde ve ilçemizde bir çok genç Hüseyin amca'yı örnek alıyor.

Ben de Malatya kitabını satın alarak kaynak eser olarak faydalanmıştım. Edebiyat öğretmenimiz bize bir ünlünün hayat hikayesini kendi el yazınız ile yazıp ödevinizi veriniz demişti. Aklıma ilk gelen ünlü yakından tanıdığımız ve kendimize örnek aldığımız kişi olan Hüseyin Çetiner'in hayatını araştırıp ödev olarak verdim. Hocam Erkan Gezer'de yaptığım çalışmayı beğenerek 100 tam puan verdi"
dedi.



Hüseyin Çetiner ne dedi ?

Bundan 20 yıl önce yazdığım ve şu an 4.baskısı satışta olan Malatya kitabımdan dolayı kendi köylüm olan ve babası arkadaşım Olan Lütfü Topalan'ın oğlu Furkan Topalan'ın ödev olarak bizim hayat hikayemizi yazıp ödev olarak vereceği ve bu ödevden tam 100 puan alacağı aklıma gelmedi. Ama mevlam çalışan ve üretene emeğinin karşılığını veriyor. Türkiye'nin her yerinde kitabımdan istifade eden öğrencilerimi görünce çok mutlu oluyorum. Edebiyat hocamız Erkan Gezer ve öğrencimiz Furkan Topalan'a teşekkür ederim" dedi.

Kaynak:İstabul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34