banner32

Geleceğin Ustaları Belli Oldu

2013 Yılı Geleneksel Sanatlar Yarışması sonuçlandı.Yarışmada Japon, Yunan ve Suriyeli sanatçıların eserleri de ödüle layık görüldü ve Japon sanatçı Yumiko Kuboto Çini dalında ikinci oldu.

Geleceğin Ustaları Belli Oldu
 “Geleceğin Ustaları” adıyla 8 dalda, 20 Nisan - 1 Kasım 2013 tarihleri arasında, geleneksel sanatları tanıtmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya toplam 219 eser katıldı.

Zeytinburnu Belediyesinin katkılarıyla, Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen yarışmada geleneksel sanatlarımızdan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, Kaatı’ ve Kalemişi alanlarındaki eserler yarıştı. Yarışmaya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TBMM Milli Saraylar’da destek sağladı

Prof. Uğur Derman başkanlığında 33 kişilik akademisyen ve sanatçılardan oluşan seçici kurul tarafından çok titiz bir eleme sonucu ödüle layık görülen her dalın birincilerine 5.000, ikincilerine 3.000, üçüncülerine 1.500 TL ve dördüncü olan ve sergileme alan esere 500 TL olmak üzere toplam 75.000 TL ödül verilecek.

Ebru sanatı dalında Şebnem Hoşhaber, Hüsn-i Hat sanatı dalında Mithat Topaç, Tezhip sanatı dalında Meltem Cantürk, Çini sanatı dalında Hakan Farsak, Minyatür dalında Figen Çelebioğlu, Cilt dalında Mustafa Köksal, Kaatı’ Sanatı dalında Münibe Alev Uzun, Kalemişi Sanatı dalında Arzu Uzunosman birinci oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34