banner32

Kader neden hep emekçileri öldürüyor?

Zeytinburnu Deri İşçileri Birliği, iş cinayetleri ve kıdem tazminatının gaspına karşı Zeytinburnu tren istasyonu meydanında eylem yaptı. Yapılan açıklamada, işçileri haksızlıklara, adaletsizliklere, işten atmalara, düşük ücret dayatmalarına karşı Deri İşçileri Birliği'nde örgütlenmeye çağırdı.

Kader neden hep emekçileri öldürüyor?
 İSTANBUL- Zeytinburnu Deri İşçileri Birliği, iş cinayetleri ve kıdem tazminatının gaspına karşı Zeytinburnu tren istasyonu meydanında basın açıklaması yaptı.
İstanbul Times Haber Merkezi
basın açıklaması 002.jpg"İş cinayetlerine, kıdem tazminatının gaspına karşı birleşelim, örgütlenelim", "Yılmaz Pehlivan deri işçisi, akciğer kanserinden kaybettik, sorumlusu yargılansın" pankartlarının açıldığı eylemde "Kıdem tazminatımız gaspedilemez", "İş cinayetlerine son", "Güvenli ve sağlıklı çalışmak istiyoruz", "İş cinayetleri kader değildir" dövizleri taşındı.
Eyleme iş cinayetinde yaşamını yitiren Eren Eroğlu'nun babası Erdinç Eroğlu ve direnişte olan Punto Deri işçileri katıldı.

Daha Çok Kar İçin Güvenlik Yok Sayılıyor

Eylemde basın açıklamasını Zeytinburnu Deri İşçileri Birliği adına Yusuf Demir okudu. Demir, "Bizler güvencesiz olarak yıllardır düşük ücretle sağlıksız koşullarda çalışıp onurlu bir yaşam sürmeye çalışırken, diğer taraftanda kredi borcu, ev kirası, elektirik, su, ulaşım gibi onlarca sorunla mücadele ediyoruz" diye konuştu.
AKP iktidarının zor günlerde işçilerin az da olsa ihtiyacını karşılayan kıdem tazminatına göz diktiğini belirten Demir, "Patronlarla birlikte hazırlanan bu yasa bizleri daha çok açlığa ve yoksulluğa mahkum edip kölece çalışma koşulları yaratmaya çalışılıyor" dedi.
Sağlıksız iş ortamlarına değinen Demir, Yılmaz Pehlivan'ın sağlıksız iş koşullarından ve Eren Eroğlu'nun iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdiğini ve sorumlusunun, daha çok kar için iş güvenliğini hiçe sayan patronlar olduğunu ifade etti.
Verdikleri mücadelenin ezen ile ezilen, sömüren ile sömürülen mücadelesi olduğunu söyleyen Demir, işçileri haksızlıklara, adaletsizliklere, işten atmalara, düşük ücret dayatmalarına karşı Deri İşçileri Birliği'nde örgütlenmeye çağırdı.

Kader Neden Hep Evlatlarımızı Öldürüyor?
Ardından oğlunu iş cinayetinde kaybeden Eren Eroğlu'nun babası Erdinç Eroğlu bir konuşma yaptı.
Eroğlu, oğlunun bir hastanenin işini yaparken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiğini hatırlatarak "Tehlikeyi bildirip uyarmayarak oğlumun ölümüne sebep olan insanlara sağlık dayatması gerekirken ölümüne sebep olan bir hastane ve taşeronu hep aynı nakarat kader, kader dediler, yine geldiler kader dediler, takdiri ilahi dediler, akıl ve bilimi inkar ederek, hiçe sayarak, kader neden hep emekçileri ve evlatlarımızı öldürüyor, sermayeye neden bir şey olmuyor" dedi.

Hesap Vermeden Ölüm Yoktur
Eroğlu'nun ardından Punto Deri'de direnişte olan Ramazan Aygün bir konuşma yaptı. Aygün, deri sektöründe çalışan emekçilere seslenerek, iktidarlar ile işverenler ortak hareket edebildiklerini, dernek ve sendika kurup üye olabildiklerini belirtirken, emekçilerin üzerlerindeki uykuyu, ağırlığı kaldırmasını istedi. İşçinin hakkını çalanların bir gün emekçilere hesap vereceğini kaydeden Aygün, "Hesap vermeden ölüm yoktur" dedi.
Eylem atılan "Gün gelecek devran dönecek patronlar işçiye hesap verecek", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Heryer Punto heryer direniş" sloganları ile sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34