banner32

Başka Zeytinburnu yok

Gazetemizin baş yazarı Hüseyin Çetiner Zeytinburnu'nun geleceği adına önemli bir makale kaleme aldı. İşte o makale...

Başka Zeytinburnu yok
Zeytinburnu ilçesi Sur içi İstanbul’unun yanı başında tarihi geçmişi çok eskilere dayanan bir ilçedir.

Bakmayın siz 1947 yılında Mehmet Amca’nın yaptığı ilk gece kondu ile imajı zedelenen bir ilçe olduğuna.

Bu belde Cevizlibağ’ı ile,Şabanağa çiftliği ile,Çırpıcı Çayırı ile, Yeşiltepesi ile, şifalı suları ile İstanbul’un ilim ve tefekkür hayatına can veren bir yer idi.

Bizans döneminde Kudüslü Papazlar bu ilçede ibadetlerini yapardı. Hakeza Osmanlı döneminde Peygamber efendimizin 27.göbekten torunu olan 
Seyyid Nizam hazretlerinin ilim ve irfan yuvası olarak seçtiği yer yine Zeytinburnu idi.

Merkezefendi hazretleri de çilehanesini yine bu ilçede kurmuş burada inzivaya çekilir ve talebelerine burada eğitim verirdi.
Üç Başbakan bir Cumhurbaşkanı Ebedi İtirahatinde Zeytinburnu’nu tercih etti

Zeytinburnu ilçesinin kitabını yazan bir kalem erbabı olarak üstünde yaşadığımız yerin sahip olduğu kıymetlerinin farkında değiliz.
Zeytinburnu kaymakamımız sayın Ufuk Seçilmş’e,Belediye Resimiz Sayın Murat Aydın’a, Milli Eğitim müdürümüz sayın Yakup Hayırlıoğlu’na ilçemizdeki  tarihi yapıları ve sahip olduğumuz özellikleri iç ve dış turizmine açarak hem ilçenin tanıtımına hem de on binlerce alenin bu yolda geçimini sağlaması için bir  dizi çalışma yapılması gerektiğini ifade ettim.

Eski Başbakanlarımızdan Merhum Adnan Menderes, Prof.Dr.Necmeddin Erbakan ve Turgut Özal. Özel ayunı zamanda 8.Cumhurbaşkanımızdı da . Üç tane Başbakanın medfun olduğu başka bir ilçe olduğunu düşünemiyorum. 

Bu tarihi yapılar başka yerde yok 

1- İstanbul’un fethinde şehit olup Kazlıçeşmede medfun Yedikardeşler 

2-İstanbul’un fethinde önce yapılan ve minareis önde olan ender camilerden birisi olan Kazlıçeşme  Fatih Camisi ve hamamı 

3-Peygamber efendimizin torunu Seyit Nizam Hazretlerinin kabri V Tekkesi

4-Merkezefendi Hazretlerinin külliyesi ve çilehanesi 

5- İstanbul’da yapılan 2.ve en eski Mevlevihane olan Yenikapı Mevlevihanesi

6-Kazlıçeşme Erikli Baba tekkesi 

7-Aya Paraskevi Ayazması  (Şifalı sunun olduğu yer )

8-Balıklı Rum Kilisesi ve Ayazması 

9-Bir semte ve daha sonra mahalle ye ismini veren “Kazlıçeşme”

10-İstanbul’un fethini panoramik bir şekilde anlatan PANORAMA 1453 MÜZESİ 

11-Tıbbi bitkiler bahçesi,burada yetiştirilen yüzlece bitki ile alakalı İstanbul'a renk katan bir mekan 

12-Tarihi Surlar 

13-Deri ve Tekstil' de moda merkezi olmaması için hiç  bir neden yok 


Tarihi Çeşmeler, Camiler, Binalar, İstanbul’un Fethinden hemen sonra gömüye açılan mezarlıklarda tarhie damga vuran nice önemli şahsiyetlerin ebedi istirahatlerine çekildikleri bir ilçe olan Zeytinburnu’nun Turizm’den pay almaması bizlerin ayıbıdır.

Bu Makalenin ve ilçenin kitabı yazan tek özel sektör temsilcisi bir Zeytinburnulu olarak bu ayıbı kendi adıma daha fazla yaşamak istemediğimden dolayı  öncelikle Kaymakamlığın,Beled,iyenin ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğini de alarak  “Zeytinburnu Tanıtım Ajansı’nı” bir an önce kurup çalıştırmak isterim. Bu ajans  komplike bir çalışma yapacak ve ilçemizin sahip olduğu tüm değerlerin pazarlamasını yapacaktır.

Bu konuda Zeytinburnu’na bir şeyler katma gayetinde olan herkese kapım daima açık olacaktır.
Hep beraber aynı hedefe doğru yürürsek daha erken menzile ulaşırız. Taleplerim ve isteklerim ilçenin ve halkın üstünde oturduğu altın sandıklarını açıp artık olardan yararlanması gerektiği ile alakalıdır. 

Amerikalılar GEORGE WASHINGTON’un piposunu sergiledikleri müzenin ziyaretinde yılda  milyonlarda dolar kazanırken   bizim ilçemizde ki bir çok tarihi yapı Amerika’nın  kuruluşundan 350 yıl daha eski olduğu halde biz sandık’ın üstünde öyle aturuyoruz. İçinin açılıp altınlardan yararlanma dönemini ben ve arkadaşlarım başaracak inşallah.

Hayal edin bir neler oluyormuş

Y
ıllardır lafı edliyor ama kendisi ortada yok Sur bandı denilen proje bir an önce hayata geçirilmeldir. Trafik Topkapı'dan yerin altına alınıp Marmara denizine varılamdan önce sahil yoluna bağlanmalıdır. Yıolların üstüne de temsili  çadırlarda divan'ı humayunda Bizans'ı almak için  yapılan istşareler temsili olarak yerli ve yabancı turistlere anlatılmaldır. Bu bölgeye Ayvansaraydan su pompalanıp sur dibinde sandallarla geçilecek bir nostalji turu yapılabilir. Burada detaylarını yazmya gerek yok yapılan yer altı ve yer üstü çalışmalar ile tarihi filimlerin çekilebileceği stüdyolar dahil  en az 10 bin insannın ekmeğini kazanacağı bir iş kapısı oluşturulabilir.

Biz Amerikalılardan daha az zeki değiliz bu dönem belediye başkanı olan kişinin en öncelikli işi bu olmalı 

Malzeme ve proje var ama bunu hayata geçirecek kadrolarda sıkıntı var gibi. Bir basın mensubu olarak yılardır Kültür vadisi projesinin hayata geçmesini bekledim. Ama bundan sonra beklemek yerine bu işin daha hızlı ilerleyebilmesi adına ben ne katkı yapabilirim sorusunu kendime sormaya başladım. Allah ömür ve kuvvet verirse hayırlı bir çalışma olan bu iş için elimden geleni yapacağım. 

Eğer benim düşündüğüm çalışmalar yapılırsa Zeytinburnu'nda en az 10 bin kişiye iş kapısı açılır. Şimdi birileri arkadaşım bu ülkenin valisi var,kaymakamı var ,belediye başkanı var kısaca yüzlerce yetkili var bir gazeteci olarak sana ne oluyor diyebilir. Ama ben ülkemi,İstabul'umu ve Zeytinburnumu çok seviyorum.  Altın sandığının üstünde oturuyoruz bu sandığı hep birlikte açalım ve içindeki altınlardan istifade edelim demek suç değil günah değil.  Ben devlet büyüklerimizin yoğunluklarından dolayı bir türlü zaman ayıramadıkları bir projenin yap işlet devret mdeli ile çok kısa sürede yapılabileceğini düşünüyorum. Bunun içinde bu ilçenin ekmeğini yiyen ve suyunu içen bir vatandaşı olarak bu projeye kafa yoracağım.

Zeytinburnu için çok yakın da güzel plan ve projelerle karşınızda olacağız inşallah.


Zeytinburnu Times  / Hüseyin Çetiner 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34