banner32

Zeytinburnu Direniş Forumu adalet için yürüdü

Bir süredir, sınırlı bir katılımla da olsa Zeytinburnu Telsiz Parkında toplanan Zeytinburnu Dayanışma forumu dün akşam Ethem Sarısülük'ün katili polisin serbest bırakılmasını protesto etmek için yürüyüş yaparak basın açıklaması okudu.

Zeytinburnu Direniş Forumu adalet için yürüdü
Telsiz Parkında dün akşam saat 8.30 da bir araya gelen forum üyeleri, "Ethem Sarısülük ölümsüzdür" pankartı açarak Eski Adliye Meydanı 58. bulvara yürüdü. Yürüyüş boyunca Her yer Taksim, Her yer direniş, Ethem için adalet için, katil devlet hesap verecek, Ethemin katili AKP nin polisi sloganları attı..

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 


Halkın alkışlarla yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş 58. Bulvar caddesine geldiğinde, Zeytinburnu ESP ilçe Başk. Mehmet Aslıvar yaptığı konuşmada AKP hükümetinin ülkenin her yerinde Gezi Parkı direnişinçilerine ve halka saldırdığını, Ankarada da Ethem Sarısülük Yoldaşımızın polis tarafından doğrudan ateş ettiği kamera kayıtlarında açıkça görüldüğü halde serbest bırakılmasını protesto ediyoruz dedi.

Diyarbakır Licede Karakol yapımına tepki gösteren köylülerin üzerine ateş açılması da protesto edilerek, HDK bileşenlerinin Galatasaray Lisesi önünde saat 18 deki basın açıklamasına davet edildi.

Okunan Basın açıklamasından sonra cumartesi akşamı saat 19 daki Taksim dayanışmasının protesto için Taksim çağrısı yinelendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34