banner32

Zengin'e engel yok, Kültür adasında Tripleks

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi Yenikapı Mevlevihanesi yanında yanı başında bulunan arsada iş damı Necdet Beyaz tripleks yapıyor.. Bu Tripleks'in kültür adası ile ilgisi nedir ?

Zengin'e engel yok, Kültür adasında Tripleks
ltür adasında Tripleks olur mu ?

Bu soruya normal de olmaz cevabı verilir. Ancak Zeytinburnu'nda bu oluyor. Yıllardır Belediye yönetiminin Kültür adasında kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekanlar dışında hiç bir yapıya izin vermeyeceğiz sözü son günlerde anlamını yetirmiş gibi görünüyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

İlk önce Belgrat kapıda Turkuvaz firmasına Otel için izin verilmişti. Daha sonra bu fimanın yaptığı binayı bir hastaneye devrettiği ifade dilmişti. 

Bu işlem acaba Otellerin yapımı için kamunun teşviklerinden yararlanmak için firmanın bu hak kapsamında otel için inşaat izni alıp daha sonra bu hakkı hastaneye devretmesi bile tartışma konusu olmuş iken hem kültür adası hem de binanın yapıldığı yerin bir kısmının yıllar önce mezarlık olduğu ve 1960 darbesinden sonra eskiden burada faaliyet göteren TIR firmasının Mezarın bir kısmını kendi arsasına kattığı iddiaları da o devrin cami hocaları tarafından ifade dilmişti.

Peki İş asdamı Necdet Beyaz'a neden Tripleks için inşaat izni verildi ?

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Ünivesritesi için bölgede ki 200 dönüm arazi Zeytinburnu Belediyesi baypasa edilerek bir gece ansızın bakanlar kurulu kararı ile adı geöen üniversiteye  devredilmesi biliniyorken iş adamı Necdet Beyaz'a bu tripleks için izin verilmesinin altında değişik nedenler aranmaya başlandı.

Bazı iddialara göre Bakanlar kurulu 200 dönüm araziyi bir oldu bitti ile FSM.Vakıf üniversitesine vermeden önce Beyazlar İnşaat bu bölgede içinde Kibir kulesi denebilecek bir otelin de olduğu milyar dolarlık ciddi bir projenin planını yapmıştı. 

Yapılan bu harcama ve çalışmaların bir karşılığı olarak iş adamına bu tripleks izni verildiğini iddia edenler var. Belediye yetkilileri bu iddianın doğru olup olmadığını açıklarlarsa biz de yayınlarız.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34