banner32

Uzay Yolcusu Kalmasın

Zeytinburnu Bilgi Evleri, yaşadığımız uzayı tanımak için üyelerine 9 – 19 Aralık tarihleri arasında ‘Uzayda Uçan Şantiye Astronomi Atölyesi’ programı düzenliyor.

Uzay Yolcusu Kalmasın
Uzay nedir? 
Atölye çalışmasının ilk aşamasında Uzay nedir? Nasıl bir yer? Nasıl meydana geldi? gibi tarihi hakkında kısa bilgi veriliyor.

Uzaydaki gezegenlerin tanıtımıyla devam eden program güneşe yakından uzağa doğru sırasıyla Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenlerinin tek tek videolu gösterimi sunuluyor. Gezegenlerin tanıtımından sonra uzaydaki diğer gök cisimleri hakkında bilgi veriliyor. Kuyruklu Yıldız, Çoban Yıldızı, yıldız kayması, meteorlar vb. nedir? hepsi hakkında üyelerin meraklı sorularına cevap aranıyor. İnsanın, tarihin her safhasında uzaya olan merakını öğrenen üyeler insanların bugüne kadar ki uzay çalışmalarını büyük bir merak içerisinde izliyorlar. Uzay istasyonlarındaki çalışmalarını dikkatle izleyen üyeler bilim adamlarını ve onların ilk gözlemlerini inceleyerek keşfetme imkânı elde ediyorlar.


Astronotları da büyük bir hayranlıkla izleyen üyeler, programın 2. kısmında ise kendilerinin getirdikleri geri dönüşüm materyallerinden uzay aracı, roket gibi maketler yaparak eğlenerek hayallerini somutlaştırıyorlar. Bilgi Evlerine kayıtlı 8-15 yaş aralığındaki 500 öğrencinin faydalanacağı ‘Uzayda Uçan Şantiye Astronomi Atölyesi’ çalışmalarına kayıtlar devam etmektedir.

Üyelerin bilime karşı istek, heves ve meraklarının arttırılması adına düzenlenen programda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın katılan üyelere özel hediyeler hazırlattığı Atölye Çalışması 19 Aralık’ta sona erecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34