banner32

Topaluşağı Derneğine Görkemli Açılış

Kurucu başkanlığını iş adamı Mehmet Zeki Sarban'ın yaptığı Elazığ Sivrice Topaluşağı Köyü Derneğinin açılışına Ak Parti 26.Dönem İstanbul Milletvekili ce Siyasi Etik Kurul Başkanı Metin Külünk,CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Elazığ Belediye Başkan vekili Abulhakim Aydın, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak,Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Elazığ Ticaret Borsası başkanı M.Ali Dumandağ ,İstanbul Valiliği İl dernekler Müdürlüğü şefi Mehmet Hakan İlhan başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi'nin katılımı ile Derneğin kurdelası kesilerek açılışı yapıldı.

Topaluşağı Derneğine Görkemli Açılış
Dernek Açılışının sunuculupğunu Gazeteci Yazar ve Televizyon programcısı Hüseyin Çetiner yaptı

Dernek kurucu başkanı Mehmet Zeki Sarban'ın yakoın arkadaşı olan Gazeteci  yazar ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner gönüllü olarak derneğin açılış programının sunumunu yaptı.

Çetiner giriş konuşmasında işi gereği bir çok derneğin sçışıns katıldığını ancak bir çok il derneğinde olmayan mekan güzelliğinin Elazığ İli Sivrice ilçesi Topaluşağı köyü derneğinde olduğunu vurgulayarak başta kurucu dernek başkanı Mehmet Zeki Sarban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dernek Kurucu başkanı mehmet Zeki Sarban kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti

Mehmet Zeki sarban konuşmasına başlaamdan önce kısa bir süre önce Batman'da şehit edilen 8 askerimiz başta olmak üzere Uhud'dan , Çanakkaleye,15 Temmuz'dan Afrin'e kaddar ülkemiz için hayatını feda eden bütün şehitlerin ruhuna hediye edilmek üzere kur'an-ı kerim okutuldu.

Kur'an-ı kerim tlaveti ve dua bitttikten sonra sununu yapan Çetiner dernek başkanını kürsüye davet etti.

İşte Mehmet Zeki Sarban'ın konuşması:

Değerli Vekillerim,Saygıdeğer  Belediye Başkanlarım,muhterem misafirler derneğimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz.

Bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmayan :

Ak Parti İstanbul 26. Dönem Milletvekili ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Sayın Metin Külünk’e ,CHP Elazığ Milletvekili Sayın Gürsel EROL’a,Zeytinburnu Kaymakamı Sayın Mehmet Makas’a, Elazığ Belediye Başkan Vekili Sayın Abdulhakim Aydın'a ,Zeytinburnu Belediye Başkanımıza Sayın Murat Aydın’a ,Sivrice Belediye Başkanımız Sayın Ebubekir Irmak’a, Elazığ Ticaret Borsa Başkanı Sayın M.Ali Dumandağ’a, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Yeşilyurt’a,İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü şefi Sayın Mehmet Hakan İlhan’a,

Yazılı ve Görsel Basınımızın değerli temsilcilerinden :

Kanal 23  Ailesine ,Kanal Fırat Ailesine ,İstanbul Times Ailesine katkılarından dolayı teşekkür ederim...

Zaman darlığından dolayı İsimlerini teker teker sayamadığım siyasi Partilerimizin değerli temsilcilerine, Meclis üyelerine, Dernek Başkanlarımıza, Velhasılı açılışımızda biz yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza canı Gönülden teşekkür eder açılışımızın hayırlara vesile olmasını dilerim şeklinde sözlerini tamamladı.

Metin Külünk Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum hayatında yer her zaman önemli olmuştur dedi
Siyasetçi-yazar-iş adamı gibi yönlerinin yanı sıra bir çok alanda söz sahibi olan Metin Külünk 'ün  açılışa katılması Mehmet Zeki Sarban'ı çok mutlu etti. Sarban'ın  sadece Metin Külünk'ün plaketine Can dostum yazması dikkatlerden kaçmadı.

Metin Külünk şöyle konuştu " Urfalı bir dostumun hayırlı bir işi vardı. Ondan dolayı aranıza biraz gecikmeli olarak katıldım. Bu sebepten dolayı hakkınızı helal edin.

Her zaman söylerim sivil toplum kuruluşlarının toplumların hayatında önemli bir yeri vardı. Zeki kardeşimin ve arkadaşlarımın madddi ve manevi olarak ortaya koydukları emekleri ilk günden beri biliyorum.

Çok muhteşem ve şık bir dernek merkezi olmuş inşallah burada toplum yararına güzel işler yapılır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'da her en kadar CHP'den Milletvekili seçilmişsem de ben sadece CHP'ye oy verenlerin değil diğer partilere oy veren  herkesin milletvekiliyim.

Hepinizin sorunlarının sözümü için elimden gelen çalışmaları yapmaya gayret edeceğim dedi. Vekil Erol Topaluşağı köyü derneğinin hayırlı hizmetler yapacağına olan inancım tamdır.

Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas'ta yaptığı konuşmada şunları söyledi "Bunun gibi ne kadar güzel sivil toplum kuruluşları hizmet yaparsa devletin yüküde o oranda azalır.Topaluşağı Köyü Derneğinin ilçemize ve köyüne hayırlı hizmetler yapmasını dilerim dedi.

Daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Ak Parti Zeytinburnu ilçe vekili Mustafa Yalçınkaya ve plaket alan diğer bir çok yetkili güzel dilek ve temennilerde bulundu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34