banner32

Sinoplu’lar yöresel günlere renk kattı

Ak Parti Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi ,Zeytinburnu Sinoplular ve ZEYDEF başkanı Mehmet Çakır ve yönetimi bu sene Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan 15. Yöresel Günler etkinliği kapsamında 15 Temmuz Meydanında Sinop rüzgarı estirdiler.

Sinoplu’lar yöresel günlere renk kattı
Başkan Çakır yöresel günlerin başarısı için ter döktü

Zeytinburnu Dernekler Federasyonu başkanı olması nedeni ile Belediye ile beraber  organize içinde görev alan başkan Mehmet Çakır’ın çalışmaları katılımcılardan tam not aldı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Yöresel Günler kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanında kurulan stantlar içinde en renkli stantlardan biri Sinopluların stanttı. Eskiden köylerde kullanılan tarım ürünlerinin ve aletlerinin sergilendiği stant ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Yöresel Günlerde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başkan Aydın bu dünyanın tek başına bir anlamının olamadığını birlikte güzel olduğunu söyleyerek dünya sadece bizim olsa bir lamı olur mu hayır olmaz  hep beraber olursa dünyamız güzel dedi.

Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık. Bizler sizlerden aldığımız paralarla bunları gerçekleştiriyoruz. Allah Zeytinburnu halkına daha fazla versin" diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Çakır ‘dan gazetenize açıklama 

Zeytinburnu Sinoplular Dernek Başkanı iş adamı Mehmet Çakır, Gazetemize şunları söyledi “Çakır; Derneğimizin 1000’ in üzerinde üyesi var. Asıl gayemiz hemşerilerimizin dertlerine, sıkıntılarına çözüm üretmek.

Öğrencilerimize sahip çıkıyoruz. Federasyonumuzla işadamlarımızla birlikte onlara burs veriyoruz. Ramazanda iftar programları tertip ediyoruz.

Hem birlik beraberliğimize hem de dernekçiliğe verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Aydın Sinopluların standında

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Sinopluların standını ziyaret etti. ZEYDEF Genel Başkanı ve Sinoplular Dernek Başkanı Mehmet Çakır ile birlikte ziyaretçilere mantı, keşkek, etli pilav ve kestane ikramında bulundu.

Mantı, keşkek, ve kestanenin tadına bakan Belediye Başkanı Murat Aydın, Sinop’un mantısı Kayserinin mantısını aratmıyor dedi. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34