banner32

Zeytinburnu Erbakan Vakfı arı gibi çalışıyor: On bin kişiye aşure ikramı

Erbakan Vakfı Zeytinburnu Şubesi Muharrem ayı nedeni ile Zeytinburnu 58 Bulvar caddesinde bulunan Vakıf binası önünde 10 bin kişiye aşure ikram etti.

Zeytinburnu Erbakan Vakfı arı gibi çalışıyor: On bin kişiye aşure ikramı
İkramdan önce Abdullah Suratli hocaefendi dua etti

Aşure ikramı yapılmadan önce Merhum Erbakan Hocanın sohbetlerinde bulunmuş dava arkadaşı Abdullah Suratli  hocanın yaptığı duadan sonra Erbakan Vakfı Zeytinburnu İlçe Başkanı Mali Müşavir Onur Dolar, İl Başkan Yardımcısı Mali Müşavir Mustafa Dönmez ve Teşkilat Başkanı Fatih Cansız, CHP Meclis Üyesi Satı Oral’ın da katıldığı aşure ikramında on bin kişi aşure yadi.

Erbakan Vakfı Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar Gazetemize aşure ikramı nedeni ile bir açıklama yaptı. Başkan Onur Dolar, İçinde Hicri yılbaşı bulunan Muharrem ayında ikramda bulunulduğunda o senenin bolluk ve bereket getireceğine inanılan, Allah C.C.’nin on peygamberine on değişik ikram ve ihsanda bulunduğu, içinde birçok fazileti barındıran mübarek Muharrem ayında halkımıza aşure ikram etmek bizi memnun etti.

"Muharrem ayı bereket, rahmet ve feyzin bollaştığı bir aydır. İçinde bulunduğumuz bu ay peygamberlik tarihinde insanlık için önemli hadiselerin ve insanlığa yön veren, dünyanın seyrini değiştiren olayların gerçekleşmiş olduğu bir aydır.

Muharrem ayında Zeytinburnu halkı ile  birlikte yaşamanın mutluluklarını tattıklarını belirten Onur Dolar, "Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayında içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz.

Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatır.

Bundan dolayı bu ayın anlamı çok değerlidir. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Bu mübarek ayımızın hürmetine ve aynı zamanda 29 Ekim 2017 tarihinde doğumunun 92. Yıldönümünü anacağımız Rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın mübarek ruhu şerifleri için hem de Muharrem ayının bereketi için halkımıza aşure ikramında bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın “ Bir çiçekle bahar gelmez, ama her bahar bir çiçekle başlar” sözü ile vurguladığı siyasi hayatının başlangıcından son nefesine kadar; “Önce Ahlak ve Maneviyat “ parolasıyla yeniden Büyük Türkiye, yeni bir Dünya ilkesi ile yapmış olduğu Ağır Sanayi hamleleri, Milli ve Manevi Kalkınma Hamleleri, Adil Ekonomik Düzen, D-8 Yeni Bir Dünya Projeleri ile halkımıza bolluk ve bereketin gelmesine sebep olmuş; işçimizin ve memurumuzun almış olduğu Cumhuriyet Tarihimizin en büyük zamları ile yüzünü güldürerek içinde bulunduğumuz mübarek Muharrem ayının anlam ve faziletini yaşamamıza vesile olmuştur.

Biz Erbakan Vakfı mensupları olarak faizci kapitalist düzen yüzünden zenginin daha çok zengin, fakirin daha çok fakirleştiği; İslam Coğrafyasının her yanının kan gölüne döndüğü, bir milletin asıl gücü olan Milli ve Manevi Değerlere bağlı gençliğinin alkol ve uyuşturucu gibi zehirlerin bataklığına düştüğü, Maneviyatımızın temeli olan Helal Lokmanın, Haram Lokma ile karıştığı bir zamanda Rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın siyasi hayatı boyunca vurguladığı Milli Görüş İlkeleri ile yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya Projesi ile insanlığa Hakkın, Adaletin, Huzurun, bolluk ve bereketin geleceğine inanmaktayız.

Muharrem ayının içinde bulunduğumuz bu günlerde insanlığın düşmüş olduğu bu karanlık günlerden ve kötü gidişattan kurtuluşuna vesile olmasına, ülkemize, insanlık alemine ve tüm dünyaya yeniden barış, mutluluk ve huzur getirmesine bir başlangıç olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyor ve programda emeği geçen değerli yönetim kurulu üyelerimizden ve ilgi alakalarından ve göstermiş oldukları teveccüh den dolayı kıymetli Zeytinburnu halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34