banner32

“Ligimizde Karşılıklı Saygı ve Sevgiyi Beklemek Hayalperestlik Olur”

Zeytinburnu’nda düzenlenen Spor Söyleşileri’ne konuk olan Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz, “Ligimizde karşılıklı saygı ve sevgiyi beklemek hayalperestlik olur.”dedi.

 “Ligimizde Karşılıklı Saygı ve Sevgiyi Beklemek Hayalperestlik Olur”
Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Spor Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz oldu. Eski hakem, gençlerin Türk futbolundaki hakem hatalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Ali Gültiken’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye gençlerin ilgisi yoğundu. Türk futbolunun masaya yatırıldığı programda zaman zaman gündeme gelen hakem hataları da ele alındı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşi keyifli anlara sahne olurken, Türk futbolunun duayen isimleri gençlerin sorularını da yanıtladı.
 
“ŞAMPİYONLUKTAN UZAKLAŞAN TAKIM MAZERET OLARAK HAKEMİ GÖSTERİYOR”
 
Türkiye’deki hakemlerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz, “Ben kendimi bildim bileli hakem hataları hep var. Her sezon hakem hataları oldu.  Lig başlayınca başta 3 büyükler, sonra da 4 büyükler olmak üzere bütün kulüp yöneticileri, teknik direktörler hep bağırdılar, çağırdılar. Hakemlere bütün ağır eleştirileri getirdiler. Aradan tam 35 yıl geçti değişen bir şey yok her şey bıraktığımız gibi. Çünkü bu futbolun pastası çok büyük, kremalı ve çok taze. Bir dilim yiyen bir daha yemek için elli takla atıyor. Bu pastanın karşılığı ise 34 haftada gelecek olan şampiyonluktur. Çünkü aslan payı şampiyonundur. Şampiyon olabilmek için her takım büyük paralar harcıyor, takımlar kuruyor ve mücadeleye başlıyor. Hedeften yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayan takımlar ise mazeret olarak hakemi gösteriyor. Hakemin üzerinden gidiyor. Dolayısıyla Türkiye futbol açısından çok zor bir ülke. Ligimiz de son derece agresif bir lig. Bu nedenle karşılıklı saygı ve sevgiyi beklemek hayalperestlik olur. Çünkü gittiğim maçlarda yüzüme, ‘Sen Türkiye’nin en iyi hakemisin’ diyenler, maç bittikten sonra televizyona, ‘ya bu hakem nereden gelmiş kardeşim, bunun hakemlikle alakası yok lisansını iptal edeceksin’ diyor.” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34