banner32

“Sosyal Medyada Paylaştığınız Hiçbir Fotoğraf İnternetten Silinmez”

Twitter’da “Beyinsiz Adam” olarak bilinen Hakim Türkmen, Zeytinburnu ilçesinde eğitim gören lise öğrencileriyle bir araya gelerek, sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğini anlattı. Gençlere önemli uyarılarda bulunan Türkmen, “Sosyal medyaya koyduğunuz hiçbir fotoğraf internetten silinmez.”dedi.

“Sosyal Medyada Paylaştığınız Hiçbir Fotoğraf İnternetten Silinmez”
Twitter’da ‘Beyinsiz Adam’ karakteriyle tanınan Hakim Türkmen, öğrenciler üzerinde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla “Sosyal Medya Komedisi” isimli söyleşi programında gençlerle buluştu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye ilçede eğitim gören lise öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gündem ve gündem dışı konularda yaptığı ironik tespitler ve ince alaylarla yaklaşık 400 bin takipçi sayısına ulaşan Hakim Türkmen, öğrencilere sosyal medyada yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı. Sosyal medyayı doğru kullanmak adına temel bilgileri aktaran Türkmen’in öğrencilerle sohbet ettiği anlar ise renkli görüntülere sahne oldu.
“SOSYAL MEDYA HESAPLARI KİMLİKLERİMİZİ OLUŞTURUYOR”
Sosyal medya üzerine öğrencilere uyarılarda bulunan Hakim Türkmen, “Sosyal medya hesaplarımız bizim kimliklerimizi oluşturuyor. Kendinizi İllaki hesaplarda dünya ile ilgili sorunları anlatmak zorunda hissetmeyin, tabi ki arkadaşlarınızla anılarınızı paylaşın ama tuhaf hareketlerden kaçınmakta da fayda var. İnsanlar sosyal medya hesaplarında paylaştıkları yüzünden hapse girebiliyor ya da işinden olabiliyorlar. Bunlar günümüzde insanların başına gelen şeyler. Dolayısıyla hesaplarımızda paylaştığımız bilgilerle güvenliğimizi tehlikeye atmayalım.”dedi.
BEYİNSİZ ADAM’DAN GENÇLERE TİYOLAR
Sosyal medya hesaplarının insanların CV’lerini oluşturduğunu söyleyen Türkmen, “Sosyal medya hesaplarında artık bütün bilgileriniz yer alıyor. Hesapta sizin nasıl bir siyasi görüşe sahip olduğunuz, hayatınızı nasıl geçirdiğiniz gibi birçok bilgiler bulunuyor. Yani ben sizinle alakalı bilmem gereken her şeyi sosyal medya hesaplarınızdan öğrenebilirim. Eğer orayı dikkatli bir şekilde kullanıyorsanız hiçbir şekilde korkmaya gerek yok. Hatta oraya yazdıklarınız sayesinde insanların sempati duymasını dahi sağlayabilirsiniz. Fakat şunu unutmayın ki sosyal medyaya koyduğunuz hiçbir fotoğraf internet ortamından silinmez.” diye konuştu.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34