banner32

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

Sevilen sanatçı İkbal Gürpınar, Zeytinburnulu kadınlarla, 'Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Toplum' konulu seminerde bir araya geldi. Seminerde mutluluğun sırlarını anlatan Gürpınar, “El alem ne der diye değil, Allah ne der? diye yaşarsak, ortada hiçbir sorun kalmaz.” dedi.

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı
Sanatçı İkbal Gürpınar, Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte sevenleri ile buluştu. Gülpınar, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde (AKDEM) düzenlenen, “Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Toplum” konulu seminerle katılımcılara mutluluğun sırlarını anlattı. Kaliteli bir yaşam için kadınlara bilgiler aktaran Gülpınar, "El alem ne der diye değil, Allah ne der diye düşünürsek, o zaman hapishaneler dahi bomboş olur. Çünkü ‘yapacağım işten Allah'ım memnun olur mu?’ derseniz o zaman her şey yerli yerine oturmaya başlar.”diye konuştu.

"MUTLU OLMAYI SEÇEN KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR"

“Kadın mutluysa, kocası da mutlu, çocukları da mutlu olur.” diyerek sözlerine devam eden Gürpınar, “Dinimizin ilk emri, “İkra” yani okudur. Okuyan, araştıran, eğitimli kadınlara ihtiyacımız var. Mutlu olmayı seçen kadınlarımıza ihtiyacımız var. Son yıllarda maalesef Türkiye'de depresyon ilaçları tüketimi hat safhaya ulaşmış durumda. 2009 yılına ait resmi veri 50 milyon kutu. Müslüman bir toplum için bu kadar depresyon hastası hiç normal değil. Artık hem imanımızı hem de bilgimizi tazelememiz gerek.”dedi.

"SEN DİLİ İLE KONUŞMAK YERİNE BEN DİLİ İLE KONUŞMAMIZ LAZIM"


Sözlerine “sen dili ile konuşmak yerine ben dili ile konuşmayı öğrenmemiz lazım” diyerek devam eden Gürpınar, “İnsanların evlenmeden önce neler yapması ve neler yapmaması gerektiğini kendi yaşantımla öğrendim. Mesela; kocam eve geç geldi diyelim. İlk önce ‘Acaba başına bir şey mi geldi?’ diye merak etmem gerekir. İlle de ‘beni aldatıyor mu?’ demek yerine ‘Şu an iyi mi?’ demem lazım. Çünkü kapıdan giren kişi içeri girer girmez “neredeydin?” diye bir soruyla karşılaşınca. O zaman da bunu kendine bir saldırı olarak addediyor. Halbuki kadın önce, ‘çok şükür, çok merak etmiştim, geldin ya şükürler olsun’ deyip ondan sonra ‘neredeydin hayatım?’ derse o zaman her şey düzelir.”dedi.

Seminerde iyi şeyleri ertelememesi gerektiğini öğrendiğini belirten ev hanımı Asuman Şahin ise, “Bazı şeylerde bir hedef belirlemenin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Şu an öğrendiklerimden dolayı çok mutluyum. Çünkü artık kendime yeni hedefler belirlemem gerektiğini öğrendim."diye konuştu.

Program sonrasında Zeytinburnu Belediyesi tarafından, katılımcılara İkbal Gülpınar'ın “Elbet Bir Gün” isimli kitabı dağıtıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34