banner32

Kaymakamlık 'İslam ve Siyaset' Paneline izin vermedi

Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenlenmesi planlanan "İslam Siyaset Düşüncesi" paneli, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu çerçevesinde "suç işlenebilir" denilerek iptal edildi.

Kaymakamlık 'İslam ve Siyaset' Paneline izin vermedi
 Köklü Değişim Dergisi tarafından 31 Ekim Perşembe günü (bugün) saat 20.00'de Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan "İslam Siyaset Düşüncesi" başlıklı panel, İstanbul Valiliği ve Zeytinburnu Kaymakamlığınca "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu" çerçevesinde uygun görülmediği gerekçesiyle iptal edildi.
Yapılan resmî tebliğde ortaya konulan gerekçe panelin engellenmesinin siyasi baskı ile gerçekleştiğini göstermektedir. Zira yetkililer, yapacakları bir şeyin olmadığını, kararın üst mercilerden geldiğini ifade etmişlerdir.Panelin iptal edilmesi ile ilgili Zeytinburnu Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"28 Ekim 2019 tarihli dilekçenizde; 31 Ekim 2019 Perşembe günü saat 20.00 ile 22.00 saatleri arasında idaremiz Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Düğün Salonu'nda 'İslam ve Siyaset' başlıklı panel düzenleneceği, panele İlahiyatçı Dr. Abdurrahim Şen, İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu ve Sosyolog Süleyman Uğurlu'nun katılacağı bildirilmiştir.
2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'nun madde 17– (değişik: 26.03.2002-4788/6 md.) 'Bölge valisi, vali veya kaymakam, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmenin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir' hükmü gereği bahse konu etkinliğin yapılması Zeytinburnu Kaymakamlığının 30 Ekim 2019 tarih ve 2019/338 sayılı OLUR yazıları ile uygun görülmemiştir. İş bu Tebliğ ve Tebellüğ Belgesi tarafımızdan düzenlenerek altı birlikte okunup okutturularak imza altına alınmıştır." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34