banner32

Kan Verdiler Hayat Kurtardılar

Zeytinburnu Celallettin Gözüsulu İlkokul idarecileri,Öğretmenleri ve veliler kan ver hayat kurtar diyerek 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'nda anlamlı bir çalışma yaparak öğrencilere örnek olacak bir çalışma göstermiş oldu.

Kan Verdiler Hayat Kurtardılar
Çocuklar karşılıksız yardımı uygulamalı olarak öğrendi

Türk Kızılayı' nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı' na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak ve Kızılay’a kan bağışında bulunmak için kav verdiler.

Hafta boyunca okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon, resim yarışmaları ve kan bağışı kampanyaları düzenlenmektedir.

Sende Can Kurtaracak Kan Var

Celalettin Gözüsulu İlkokulu bahçesinde  Kızılay iş birliği ve Okul Müdürü Fuat Orhan’ın öncülüğünde, idareci, öğretmen,öğrenci ve velilerin de desteğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı kampanyası çadırına İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Şube Müdürü İlyas Bilen tarafından ziyaret edildi.

 "Sende Can Kurtaracak Kan Var" sloganı ile düzenli kan bağışının önemi hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen kampanya öğretmenle, öğrenciler,, velileri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Fuat Orhan Şunları söyledi

Kan bağışı kampanyasında gün boyunca toplam 87 ünite kan toplandı. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde bir çok  okulun kan bağışı yaptığını ifade Orhan bu çalışmalar ile hem ihtiyacı olanlara kan veriyoruz hem de çocuklarımıza hiçbir karşılık beklemeden yardım etme alışkanlığını aşılamak adına güzel bir çalışmaya imza attık.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34