banner32

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi’nin geleneksel börek günü yine muhteşemdi

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi geleneksel Börek günü yapıldı.Okulun mezunları,öğretmenleri yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrenci ve öğretmenlerin yıllar sonra börek gününde bir araya gelmeleri görülmeye değerdi.

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi’nin geleneksel börek günü yine muhteşemdi
Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu,İstanbul’da Savcılık yapan Erhan Erbay ve Abdülgani Kubilay, Eski DSP Milletvekili Rıdvan Budak, ünlü Mimar ve Siyaset adamı olan Süleyman Uluocak, İhsan Mermerci Mezunlar Derneği Başkanı Saadettin Sökmen ve Okul MüdürüEyüp Yaşar ATABEY’in de katıldığı bu güzel günde eski günler yâd edildi, hatıralar konuşuldu ve hasret giderildi. Katılım da gayet güzeldi. Emniyet Teşkilatından da Polisler da börek gününe ilgi ve alaka gösterdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Koray Kamacı 

 

İhsan Mermerci Lisesi’nin kurucu Müdürü Merhume Bedia Kılıç zamanında ki değerli Tarih Öğretmeni Gülten Şasiilerleyen yaşına rağmen bugün sevenlerini yalnız bırakmadı ve eski öğrencileri ile hasret giderdi. Katılımın geçen yıla oranla daha geniş olduğu dikkatlerden kaçmadı. Okulun yeni hali ve eski hali de konuşuldu.

 

Bir sohbet esnasında Okulun yıkılacağı konusu açıldı. Ancak civarda ki birçok okulun yıkılmasına rağmen, Zeytinburnu’nun en eski okullarından olan İhsan Mermerci’nin, bu kadar üst düzey yerlerde görev yapan mezunları olmasına rağmen hala yıkım kararının çıkmaması da birçok kişi tarafından belirtildi. 

Okul Müdürü Eyüp Yaşar Atabey’de bu konuda sitemlerini açıkça belirtti ve okulun hala yıkılmamasına üzüldüğünü söyledi. Bu konu çokça konuşuldu. Yeni bir okulun yapılmasının mezunlar tarafından da olumlu karşılandığı ve yenisinin çok daha güzel olacağı ayrıca belirtildi. Fakat söylenildiğine göre 3 yıldır 5 milyon lira inşaat parası yatırılmasına rağmen yıkım kararı için engelleme söz konusu olduğu mezunlar tarafından düşünülmektedir.

 

Börek gününe yaşça daha eski mezunların katılımının olduğu da açıkça görülmüştür. Genç mezunların katılımının fazla olmaması da konuşulan konular arasındaydı. Böyle güzel bir Organizasyonun her sene aksamadan yapılması gerçekten muazzam ve takdire şayan bir durumun göstergesidir. Okulumuzun mezunlarının her sene yapılan bu güzel organizasyonda yer alması ve hoş sohbetlerin ve de anıların bir nevi canlandığı güzel günlere hep birlikte nicelerine katılmayı temenni eden katılımcılar, bir dahaki Börek Gününde buluşmayı dilediler.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34