banner32

Hatice Kübra İpek : Genç yaşına 2 roman sığdırdı

“Sen elifsin ben vay” isimli romanı ile kitap yazarlığın geçen Hatice KüBra İpek’in Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası olan Akşemsettn’in hayatını anlattığı ikinci romanı olan “Önce Sen sonra sen” Çelik Yayınevi tarafından yayınlandı.

Hatice Kübra İpek : Genç yaşına 2 roman sığdırdı
Kitabın arka kapağında şunlar yazılı

Ta içime işleyen bir rüya gibisin ev sevilen…

Bulutlar sevda taşıyor hudutlardan hudutlara, fetih müjdesi fersah fersah duyulur ufukta . Hasret perdesi çekiliyor İstanbul’la arama. Katladığım kağıttan gemiler ümidi taşıyor müjde dolu rıhtımlara… Bir gökkuşağı gibi rengarenk umutlar açıyor seninle ruhumda, bekliyorum sabırla, çünkü nicedir yadigar bu hasret bana. Sanki sözlerden ve mısralardan gönlüme çizilmiş bir masal ve rüya ,yüreğimin her zerresi adını taşıyor aşılamaz surlara. Her nefeste haykırmak geliyor sevdamı içimden geldiği gibi sana, Ya ben seni alayım yada sen beni artık ne olur anla… Boğazımda düğümleniyor cümleler sana baktıkça..

Önce sen sonra sen

Ta içime işleyen bir rüya gibisin ey sevilen…

Babadan kızına tam destek

Hatice Kübra İpek’in babası Saadet Partisi İstanbul il yönetim kurulu üyesi Şükrü İpek kızının yazmış olduğu 2. romanını İstanbul Times Yayın Grubu Kurucusu ve imtiyaz sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’e kışı tarafından imzalanan “Önce sen sonra sen” isimli romanı takdim etti. 212 sayfadan oluşan romanı nasıl temin edeceksiniz ?

Çelik Yayınevi İkitelli O.S.B.Milas Cad. İş Batı İş Merkezi NO: 29/12 Başakşehir/İstanbul Tel : 90 212- 511 28 11

Hatice Kübra İpek ‘in Özgeçmişi


1988 İstanbul doğumlu olan yazar Hatice Kübra İpek dördüncü sınıftan itibaren başörtü problemleri nedeniyle farklı okullarda okudu ve ortaöğrenimi tamamladıktan sonra, iki senelik medrese eğitimi aldı. Bu eğitimlerin ardından İngilizce, Almanca, Arapça ve Osmanlıca dil eğitimleri aldı. Kişisel gelişim alanında aldığı farklı eğitimlerine Bilgisayar Programları ve Tasarım ile alakalı eğitimleri de ekledi. Lise öğrenimini devam eden başörtü problemleri nedeniyle Açık Öğretim üzerinden tamamladı. İlkokul yıllarından itibaren yazdığı öyküler ve kazandığı ödüller ile yazarlığa devam ederken birçok dergide de altmışın üzerinde yazıları yayınlandı. Sergah Dergi Genel Yayın Danışmanı olan yazar hala farklı dergiler için öykü, deneme ve şiir yazmaktadır. Yazarın ilk kitabı “Sen Elifsin Ben Vav” adı ile yayınlanan ve Hezarfen Ahmet Çelebi ile dostu Lagari Hasan Çelebi’nin hayatını anlattığı kitabı olup ardından adı unutulan bilim adamları ve alimler ile alakalı oldukça yoğun ve geniş bir araştırma gerçekleştirdi. Yazarın bilim adamları ve alimleri baz alarak çalıştığı tarihi kurgu roman serisi “Önce Sen Sonra Sen” adı ile Akşemseddin’in hayatından sonra farklı isimler ile devam edecektir. Evli ve bir çocuk annesi olan yazar, Edebiyat Fakültesinde okumaktadır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34