banner32

Gençlerle Baş Başa Sohbetlerinde Konuğumuz Yusuf Asal

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde “Gençlerle Baş Başa” sohbetlerinde bu senenin son konuğu Yusuf Asal oldu. Okumaya verdiği değer ve titizlikle dikkatleri çeken Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri her ay bir yazarı konuk ettiği ZKS’de bu dönemin son konuğuyla “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri” nde bir araya geldi.

Gençlerle Baş Başa Sohbetlerinde Konuğumuz Yusuf Asal

Yazarlarla yaptıkları söyleşiler sonucu zihinlerini yepyeni fikirlerle zenginleştiren üyeler yeni bakış açıları elde etmeye devam ettiler. Üyelerle soru cevap tekniği ile iletişim kuran yazar Asal, böyle sıcak bir ortamda, okumayla haşır neşir bir grupla aynı havayı solumaktan duyduğu mutluluğu anlatırken çocuklara “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bundan on yıl sonra bizlerin yerini dolduracak geleceğin öğretmenleri, avukatları, mühendisleri ve doktorları olacaksınız. Çağdaş toplumumuzun gereksinimlerini yerine getirecek veliahtlarsınız sizler. Bu yüzden bol bol kitap okuyarak geleceğimize yatırım yapmanın tam vakti. Dinimizde ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ buyruluyor. Yine Atatürk ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ diyor. Hem dinimizde hem de çağın şartlarında bu kadar önemsenen okumanın üzerinde biz de uzun soluklu durmalıyız. Hayatımızın temelinde bu olmalı.” sözleriyle çocuklara seslendi.

“Bu toplumun çalışkan askerlere ihtiyacı var. İşte o askerler sizler yani toplumun iyi okuyucularıdır.” diyerek kendisini dinleyenlere şu soruyu sordu:

-İçinizde yazar olmak isteyen var mı? 
-Bu konuya ilgili olan üyelerden evet cevabını alınca “Bizim iyi yazarlara ihtiyacımız var ama iyi yazarlar olmadan evvel iyi birer okuyucu olmalısınız. Çevrenize dikkatli bakmalı ve diğer kişilerden farklı düşünmelisiniz bunun için de bolca kitap karıştırmalısınız.” dedi.

Üyelerden gelen sorulara da içtenlikle cevap veren yazarımız şu ilginç soruya şöyle cevap verdi: 

-Bir kitabı okumadan önce onu nasıl seçmeliyiz? 
-Bazı arkadaşlarımız vardır kitabın şekline, rengine, kapağına, sayfasına kısaca fiziki özelliklerine bakar. Oysaki kitabın dışına değil içine bakmalıyız. Kitabı almadan önce sayfaları arasında gezinmeliyiz. 

-Kitabınıza neden “Çılgın Mucitler” adını verdiniz? 
-Kendimden örnek vereyim ben ilkokuldayken Matematik dersi çok sıkıcı ve monoton geçerdi. Hep bir hareket, bir eğlence arardım. Şimdi öğretmen oldum ve öğrencileri çok iyi anlayabiliyorum. Onların sıkılmaması ve renkli, eğlenceli bir kitap yolculuğu yapmaları için bu ismi uygun gördüm.

-Sizi en çok etkileyen yazar kimdir? 
-Yunus Emre’dir. Onun şiirleri beni hep derinden etkilemiştir. 

-Bir kitap yazarken yakınınızda birilerinden yardım alıyor musunuz?
 Sorusuna ise gülerek cevap veren yazarımız:

-Evet, eşim ve kızım yardımcı oluyor. Çalışırken eşim çay ve meyve getiriyor kızım da beni motive ediyor diyerek üyelerin yüzünü güldürdü.

Böyle bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren yazar üyelerin kitaplarını imzalayarak söyleşiye son verdi. Keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşayan üyelerse yazara kitaplarını imzalattılar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34