banner32

Çaycılar halkı rahatsız etmeye başladı

Son dönemlerde her sokak ve cadde başında açılan çay ocaklarının sokaklara koyduğu masa ve sandalyeler ile halkın sokaklarda geçmesi engelleniyor.

Çaycılar  halkı rahatsız etmeye başladı
Halkı asıl rahatsız eden kötü bakışlar ve saygısız oturuşlar oluyor

Anadolu kültürü kapsamında yıllardır hizmetini sürdüren ve sokakları çok işgal etmeyen  bazı çay ocakları hariç son dönemlerde mantar gibi çoğalan çay ocaklarının verdiği rahatsızlık ile alakalı  haber merkezimize çok sayıda şikayet maili geliyor.    

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Adını açıklamayan bir okurumuz şunları söyledi Sümer Mahallesinde ikamet eden ediyorum.Kızım engelli. Annesi ile sokağa çıktıkları zaman yürüyememeleri  bir yana kötü bakışların verdikleri rahatsızlık ise ayrı bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Halkı rahatsız eden çay ocaklarının durumu düzeltilsin  

Kimsenin ekmeği ile oynamak niyetinde değiliz. Ancak  bu çay ocaklarına  gelip bir çay içen bazı saygısız müşterilerin sırtını duvara dayayıp adeta iki seksen bacaklarını uzatarak çok saygısız bir görüntü oluşturmaları da engellenmelidir.

Belediye zabıtasını acil olarak göreve davet ediyoruz

Sokak işgalleri ile alakalı çok başarılı çalışmalara imza atan Zeytinburnu Belediye zabıtası istese çok kısa süre içinde halkı rahatsız eden çay ocaklarının dışarıya masa sandalye koymasını engeller. Zabıta Anadolu da nostalji kokak bu çalışmanın halkı rahatsız etmeyecek bir şekilde Zeytinburnu’nun da uygulanmasını istediği için göz yumuyor.Ancak vatandaşı rahatsız eden durumlar artarsa da çok kısa süre içinde çay ocaklarının masa sandalyelerini dışarı çıkarmasını engelleyecektir.

Çaycılar Abartmasın yoksa şikayetler artacak

Öyle çay ocakları var ki yayaların geçecekleri yere masa sandalye koymuşlar vatandaş o hizaya geldiği zaman araç trafiğinin seyrettiği yere inip daha sonra tekrar yaya kaldırıma geçiyor. Bu yemezmiş gibi orada oturan bazı mangandalarda geçen bayanları bakışları ile taciz etmekten geri durmuyor. Bu durum böyle devam edemez ya çay ocakları sahipleri edepleri ile bu işi kontrol altına alırlar ya da zabıta göz açtırmayacak ve kurallara uymayanlara da ağır cezalar kesecektir.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

                                                                                                       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34