banner32

Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi"

"Eğitimle Barış" ana temalı zirve, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde başladı İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Bilginin bu kadar hızlı evrildiği bir dünyada, yarınki bilgi bugünkü bilgimizi tehdit ediyor"

 Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi
 "Eğitimle Barış" ana temalı "1. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi" başladı. 

 Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvenin açılışında konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, eğitim ve öğretmenin söz konusu olduğu her yerde bulunmaları gerektiğini ifade ederek, geçtiğimiz hafta sonu da çalışmayı sürdürdüklerini söyledi. 

Eğitimde en temel aktörün öğretmen olduğunu belirten Yıldız, "Bu işin vicdanı öğretmendir. Bizim bu süreçte öğretmenlerimizi eğitmek gibi bir derdimiz yok. Aslında çocuğu da eğitmek gibi bir derdimizin olmaması gerekiyor. Eğitimin artık eğitişim yani işleşik bir fiile dönüşmesi gerekiyor.

Sürecin öğretiminden bahsediyorum. Bu yeni müfredatın ilham verdiği bir yaklaşım olarak da aslında bu yeni çağın, teknolojinin de getirmiş olduğu fiili bir durumda, biz artık ortamlardan öğreniyoruz. Biz öğrenme ortamının sadece okul olmadığını biliyoruz. Bir çocuktan da öğreniyoruz. Milli Eğitim Müdürü olarak ben de öğretmenlerden öğreniyorum. O yüzden öğrenmek değerli bir şey" diye konuştu. 

Yıldız, gelişen, değişen ve hızla dönüşen dijital bir çağda yaşandığını anlatarak, "Bilginin bu kadar hızlı evrildiği bir dünyada yarınki bilgi, bugünkü bilgimizi tehdit ediyor" dedi. 

Öğretmenin entelektüel olduğunu kaydeden Yıldız, "Bu entelektüel insan kaynağımızın, kendini güncellemesi, yenilemesi, değişen dinamiklere ayak uydurması, topluma da öncülük ve liderlik yapması kendisinden beklenen bir roldür" ifadesini kullandı. 

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da İslam dininin "barış" kelimesini içerdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Adı barış olan bir dinin mensuplarıyız. İslam kelimesi, barışı içermekte ve barışı ifade etmekte. Bu barış, sadece insanla değil, İslamın hayata hitabına baktığımızda, insanın yaratıcısıyla, kendisiyle, iç dünyasıyla barışı, diğer insanlarla, canlı ve cansızlarla barışını da içermektedir."

Herşeyin özünde barışın olduğuna vurgu yapan Yılmaz, İslam ilimleri içinde tasavvufun insanın iç dünyasıyla barışmasında büyük bir etkisi olduğunu aktardı. 

Yılmaz, kendi iç dünyasıyla barışık eğitimcilerin sınıfında ve okulundaki etkilerinin, kendiyle barışık olmayan eğitimcilerden net bir şekilde ayırt edilebileceğini dile getirdi. 

12 ülkeden misafir eğitimcilerin katılacağı zirve, 25 Haziran'da sona erecek. - İstanbul

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34