banner32

Avrasya 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Avrasya Hastaneler Grubu 14 Mart Tıp Bayramını Zeytinburnu yerleşkesinde görkemli bir şekilde İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan ve Zeytinburnu kaymakamı Mehmet Makas,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Halk Eğitim Merkezi müdürü Orhan Ayyıldız'ında katılmış olduğu bir programla görkemli bir şekilde kutladı.

Avrasya 14 Mart Tıp  Bayramını Kutladı
 14 Mart Tıp Bayramının Tarihçesi

"Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

İlk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı.

Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor.

Tıbbın ilk insanla birlikte başladığı söylense de, genelde kabul görmüş olan ilk tıp büyüğü Aesculapius'dur.

Tıp amblemlerinde yer eden, temeli doğu kültürüne dayanan ve tarihi M.Ö. 3000' lere uzanan yılan figürü de, Asklepios ve O'nun asası ile bütünleşmiştir.

Hatta Asklepios sözcüğünün grekçe “Askalabos” sözcüğünden geldiği söylenir ki, bu da yılan anlamına gelir.

Mitolojiden öte, yaşadığı kesin olarak bilinen ve hizmetleri sonucu tıbbın babası olarak kabul gören ise Hippocrates olmuştur.

M.Ö. 460–450 yılları arasında Kos adasında doğan ve babası da doktor olan Hipokrat'ın tıbba katkıları ve getirdiği felsefe dünya tıp çevrelerince hâlâ kabul görür ve bu sebeple birçok ülkede hekimler mezun olurken “Hipokrat Andı” adı altında meslek yemini ederler.

Avrasya Hastaneler Grubu önemli günleri görkemli bir şekilde kutlamaya devam ediyor

Avrasya Hastaneler Grubunun Kurucusu olan Opr. Dr. Hüseyin Urlu’nun önderliğinde güzel çalışmalara ima atan Zeytinburnu Yerleşkesi 14 Mart Tıp bayramı kapsamında konferans salonunda, İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan ve Zeytinburnu kaymakamı Mehmet Makas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Halk Eğitim Merkezi müdürü Orhan Ayyıldız'ında katılmış olduğu bir programla görkemli bir şekilde kutladı.

Hemşireler adına baş hemşire Gülay Aziret Tosunay bir konuşma yaptı. Akabinde Doktorlar adına Prof.Dr. Mustafa Vecdi Ertekin,Uzm.Dr. Ayşegül Navdar ve Başhekim .Dr. Türkan Uslu Tıp bayramı ila alakalı bir konuşma yaparak Avrasya Sağlık Grubunda çalışmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas İstihdam seferberliği için Op.Dr Hüseyin Urlu’dan yeni personel alımı yapmasını talep etti

Zeytinburnu kaymakamı Mehmet Makas yaptığı konuşmada hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp bayramlarını kutladı. Akabinde de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Başkanlığında yaptıkları toplantıda hükümetin her iş verenin bir yeni personel alımı konusunda Avrasya Sağlık Grubu Yönetim Kurulu başkanı Op.Dr. Hüseyin Urlu’dan destek istedi.

İstanbul Vali yardımcısı Hulusi Doğan’da Avrasya ailesinden çalışanlar başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutladı. Vali yardımcısı Hulusi Doğan seneye 14 Mart Tıp bayramını Boğazda teknede kutlayalım talebinde bulundu.

Op.Dr. Hüseyin Urlu meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

Öncelikle bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Vali Yardımcımız Sayın Hulusi Doğan’a ,Zeytinburnu kaymakamımız Sayın Mehmet Makas’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali Yeşilyurt’a, Emniyet Müdürümüz Cenk Özmen’e ve Halk Eğitim Müdürümüz Orhan Ayyıldız’a teşekkür ederim. Avrasya Sağlık Grubunda çalışan hekim ve sağlık personeli başta olmak üzere bütün sağlık camiasının tıp bayramını kutlarım dedi.

Hekimlere orkide takdiminden sonra Fuaye alanında yapılan kokteyle ‘e geçildi.

Kaynak. İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34