banner32

Arısoy ilk iftarını Şehit Yakınları ve Gazilerle Yaptı

Zeytinburnu Belediyesi Ramazan’ın ilk iftarında gaziler ve şehit ailelerini aynı sofrada buluşturdu. Zeytinburnu Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk iftarında gazi ve şehit ailelerini aynı sofrada buluşturdu.

Arısoy ilk iftarını Şehit Yakınları ve Gazilerle Yaptı
 Belgradkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katılarak vatandaşlarla aynı sofrada orucunu açtı.

Ardından Başkan Arısoy, ailelerin sofralarını tek tek gezerek onlarla sohbet etti. Gazi ve şehit ailelerine Ramazan’ın hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

RABBİM BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE BİZİ BAYRAMA ULAŞTIRSIN”

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programının hemen ardından bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, her daim şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını ifade etti.

Başkan Arısoy, “Bizi böyle güzel bir Ramazan’a ulaştıran Allah'a sonsuz şükürler olsun. Sizlerle birlikte ilk iftarımızı açmış olmaktan son derece mutluyuz. Çünkü bu vatanın ancak şehitlerimizin ve gazilerimizin canlarını feda etmeleri ile ayakta durduğunu, bu toprakların bu zamana kadar gelmesinin başlıca nedeninin şehitlerimiz olduğunu biliyoruz.

Dolayısıyla biz ilk iftarımızı sizlerle birlikte açalım dedik. Teşrif ettiniz, geldiğiniz için, bu iftarımızı şenlendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim birlik ve beraberlik içerisinde bizi bayrama ulaştırsın.

Afiyet olsun, Allah kabul etsin, Allah önümüzdeki Ramazan’a da el birliğiyle hep birlikte ulaşmayı nasip etsin. Hepinize saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.

KAYMAKAM MEHMET MAKAS; “SİZLER BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZSİNİZ”

Programa katılan Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas ise bugün bu topraklar üzerinde yaşanılıyorsa bunun gazi ve şehitlerimizin sayesinde olduğunu söyledi. Makas, “İlk iftarda istedik ki; bizim göz bebeğimiz olan şehit ailelerimizle, gazilerimizle, gazi ailelerimizle beraber olalım. Çünkü bizler biliyoruz ki, bugün bu coğrafya da rahat nefes alabiliyorsak, göğsümüzü gere gere doğrulabiliyorsak, bunu sizin evlatlarınıza, siz değerli gazilerimize borçluyuz. Allah hepinizi daim etsin.

Bizler ilçe kaymakamlığı olarak burada çiçeği burnunda belediye başkanımız, eski bakan yardımcımız ile her birinizin ayrı ayrı emrindeyiz. İmkân ve kabiliyetimizle, elimizden ne geliyor ise, şehit ailelerimiz için yapmaya hazırız. Gazilerimizin önünde el, pençe, divan durmak adına bu makamlarda oturuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34