banner32

AVRUPA YAKASI DÜZCELİLER DERNEĞİ 19 MAYIS’TA İFTAR İÇİN BULUŞTU.

Merkezi Zeytinbur’nun da bulunan dernek, geçtiğimiz ay başkan olarak seçilen A. Kerim Kaval önderliğinde Florya Sosyal Tesisleri’nde iftar da buluştu. İftara, AK Parti Düzce Millet Vekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milet Vekili Ümit Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Emekli Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve İstanbul Düzceliler Dernek Başkanı İlyas Çelebi ile bir çok önemli dernek üyesi katıldı.

AVRUPA YAKASI DÜZCELİLER DERNEĞİ 19 MAYIS’TA İFTAR İÇİN BULUŞTU.
 Dernek başkanı A. Kerim Kaval şunları söyledi:
   21 Nisan’ da yapılan Genel Kurul’ da dernek başkanı seçilen Kaval, ‘’19 Mayıs gibi kurtuluş meşalemizin yakıldığı bu anlamlı günde İstanbul ve Düzce’den gelen misafirlerimizle birlikte bir araya geldik. Yönetim kurulumuzun kaynaşması ve İstanbul Avrupa Yakası’nda ki hemşehrilerimiz ilebir araya gelmeye vesile olduğuna inanıyorum.’’ dedi.
Kavalcı, dernek olarak önümüzde ki günlerde Düzce’nin tanıtımı ve turistlik yerlerinin İstanbul halkına duyrulmasını, bu amaçla Düzce Turizm başkanlığı ile ortak bir çalışma yürüteceklerini belirterek, dayanışma ve birliği artttırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Kaval ayrıca, programa katılım sağlayan Milletvekillerine, İl Parti Başkanlarına ve dernek üyelerine de teşekkür etti.  
AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır şunları söyledi:
‘‘Gençli ateşi ile başlayan Milli Mücadele’nin 100. Yıl dönümü gibi bir günde Avrupa Yakası Düzce Derneği’ nin düzenlediği iftarda bulunmak bizim için ayrı bir şeref. Bu vesile ile, bu mübarek günde Türk Halkı’nın da Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Gençliğimizin geleceğe hiçbir kuşku duymadan ülkemizi taşımalrını diliyorum.
Düzce hakkında çok şeyler söyleneceğini belirten Çakır, ‘‘Nüfus ve coğrafyası nedeni ile küçük bulunmasını doğru bulmadığım Düzce, her ne kadar bu benzetmeye katılmasam da Türkiye’nin mozaiğidir. Düzce’de ki netice, Türkiye’ nin geneline şamildir.Düzce hep örnek olmuştur. Bu bakımdan Düzce Türkiye’nin bir ‘‘Minyatürü’’ dür.’’ şeklinde konuştu.
MHP Düzce Milet Vekili Ümit Yılmaz şunları söyledi:
İftar ymeğine eşi Hacer Yılmaz ile katılan MHP Düzce Milet Vekili Ümit Yılmaz, ‘‘Düzceliler ile birlikte derneğimiz ile birlikte iftarda bir araya geldik. Sadece burada bulunanlar değil bunun artan etkisi ile çarpanıyla etkisi olacağı kanaatindeyim. Beka sorunu açısın da neden Binali Bey’i seçmeleri hususun da konuştuk.’’ Dedi.
Düzce’nin iki metropol arasında kalan saklı bir cennet olduğunu belirten Yılmaz, Düzcede’ki turizmi hareketlendirmenin İstanbul’un potansiyelinden yararlanmak istediklerini söyledi. Yılmaz, ‘‘İstanbul, Düzce’ nin adeta arka bahçesi gibi. Sadece Düzceli hemşehrilerimizin değil tüm İstanbul halkının yayla, deniz,mağara,rafting ve doğal turiziminden Düzcemizde faydalanabilirler.Gelişen Organize Sanayi Bölgemize İstanbullu yatırımcılarımızda bekliyoruz.’’ Diye konuştu.
Emekli Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Şunları söyledi:
Cumhuriyet tarihinden bu yana Valilikten emekli üç kişiden biri olan Dursun Ali Şahin, ‘’19 Mayıs günü, Ramazan’ın da güzel bir gününde böylesine anlamlı bir iftar programına katılmaktan mutluluk duyuyorum.’’ dedi. İstanbul’ da yaşamasına rağmen gönlünün Düzce ile birlikte attığını belirten Şahin, Türkiye’de üç tane sanayi bölgesi bulunan sayılı illerden biri olan Düzce’nin kısa sürede büyük bir ivme kazanacağını söyledi. İftar organizasyonu için dernek başkanı A.Kerim Kaval’ada teşekkür eden Şahin, ‘Tüm Düzcelilere de selam ederim.’’diye konuştu.
AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin şunları söyledi:
‘‘Sayın Millet Vekillerimiz ile 19 Mayıs gibi kutlu bir günde, sayın milletvekillerimiz ve hemşehrilerimiz ile birlikte düzenlenen bu iftar programının bir sinerji oluşturacağına inanıyorum. Dedi. Keskin ayrıca, ‘‘1999 yılından sonra 81. İlimiz olan Düzce’ de Ak Parti olarak 2002’den beri büyük bir mesefe kat ettik. Büyükşehirler haricinde sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Bakan’ aday gösterdiği tek il Düzce.’’ Dedi. Keskin, Düzce Belediye Başkanı Doktor Faruk Özlü ile bundan sonra Düzce’nin refahı için daha güçlü bir şekilde çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
İstanbul Düzceliler Dernek Başkanı İlyas Çelebi, şunları söyledi:
Çelebi ‘‘Bizimde şubemiz olan Avrupa Yakası Düzceliler Derneği’nin düzenlediği iftar programına katılmaktan dolayı mutluyum.’’ diye konuştu. Kendisinin 1999 yılında Sanayi Odası Başkanı iken, il olan Düzce’nin sanayisinin çok geliştiğini belirten Çelebi, 1 Haziran’ da İstanbul Düzceliler Derneği olarak genel kurul düzenleyeceklerini belirterek tüm Düzcelileri yapılacak olan iftar programına davet etti.
İftar programı, gecenin sonunda çekilen toplu hatıra programı ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34