banner32

Ayhan Şahenk Ortaokulu 360 Cana hayat verdi

Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu Çapa Kızılay Kan Merkezine yaptığı kan bağısından dolayı en çok bağış yapan okullar içinde plaket ile ödüllendirildi.

Ayhan Şahenk Ortaokulu 360 Cana hayat verdi
 Kızılay Çapa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Eyüp Gönül ''Büyük başarı'' dedi

İstanbul’un bir çok okulu ile kan bağış kampanyası organize ettiklerini söyleyen Çapa Kızılay Kan bağış Merkezi müdürü Dr.Eyüp Gönül Zeytinburnu Ayhan Şahank Ortaokulu bir günde 200 Bağışçı buldu. Biz ancak 120 tanesinde kan alabildik.Aldığımız bu 120 ünite kan ile 360 insan hayat bulacak.Okul Müdürü Dilek Gürel başta olmak üzere emeği geçen herkese sunulmak üzere bugün okula bir teşekkür plaketi vermeye geldik. Oku müdürümüze ve kan bağışçılarımıza teşekkür ederim dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Kızılay Çapa Kan Bağışçısı Kazanım ve eğitim uzmanı Fatih İlhan da yaptığı konuşmada şunları söyledi.”Ayhan Şahenk Ortaokulun da kan almak için çadır kurduğumuz zaman bağışın bu kadar fazla olacağını düşünmemiştik. Okul müdürü Dilek Gürel,öğretmenler ve öğrencilerin çok organize olacağını görünce gayet mutlu olduk. İstanbul’da aldığımız en fazla kan bağışsından birisi de Ayhan Şahenk Ortaokulu oldu. Okul müdürümüz başta olmak üzere emeği  geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdürü Dilek Gürel ise şunları söyledi “360 Vatandaşımızın kan ihtiyacını karşıladığımız için çok mutluyuz” dedi

Öncelikle biz bu kan bağışını yaparken birinci olmak veya plaket almak için yapmadık. İhtiyaç duyulduğu an bulunabilmesi için kan bağışında bulunmak isteyen velilerimiz ve çevre esnafımızın desteğini alarak 200 bağışçımızı okula getirdik. Ancak İmkanlar 120 kişiden kan almaya yeterli oldu. Kızılay Müdürümüz Dr.Eyüp Gönül’in ifade ettiği üzere 120 ünite kanın 360 kişiye can olduğunu örenmek bana ayrı bir mutluluk verdi. Bu başarımızın takdir edilmiş olması da bir dahaki çalışmamızda da bize şevk katacağını düşünüyorum. Öğretmenim  Fazilet Öztürk başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.

Okulun Öğretmeni Fazilet Öztürk ise “Eğitim ve Öğretim faaliyetlerimizin dışında sosyal aktivitelerde de okul olarak üzerimize düşen sorumlukları yerine getirmek adına ekip olarak müdürümüz Dilek Gürel’in öncülüğünde 120 ünite kan bağışı yaparak en çok kan veren az sayıdaki okul içinde yer aldığımız için kendimi mutlu hissediyorum”dedi

Öğrenciler ve öğrenci velileri de duygu ve düşüncelerini ifade ederek güzel bir işe aracılık ettikleri için mutlu olduklarını söylediler.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34