banner32

Surların ve mezarlığın dibinde otel

Kültür adası olarak ilan edilen ve ticari amaçlı hiç bir yapının yapılamayacağı ifade edildiği halde yerin onlarca metre altında binlerce metre karelik inşaat yapılarak surların güvenliği tehlike altına alınıyor.

Surların ve mezarlığın dibinde otel
18 Madde  gereği arsanın % 40’ını belediye terk et mevcut imar kapsamında izni kap

Haber ihbar hattımıza gelen bir mailde okurumuz Zeytinburnu Belediye başkanı  Murat Aydın’ın bir çok konuşmasında Marmara denizinden başlayıp Vatan caddesine kadar devam eden Surların dibindeki bölgeler Kültür adası olarak ilan edilmiş ve burada ticari amaçlı inşaat ruhsatı vermeyeceklerini ifade ettikleri halde bu otele hangi gerekçelerle imar izni verildiğini sormamızı istedi.

Zeytinburnu Time Haber Merkezi / Özel Haber 

Belediye başkanı Kültür adasına ticari amaçlı tek bir çivi bile çaktırmayacağız dediği halde bugün ticari bir şirketin yaptığı binlerce m2 lik otel inşaatı için ne tür bir izahat yapılacağı merak konusu oldu.

İstanbul Times muhabirlerinin olay yerinde yaptığı incelemede mezarlıkların ve tarihi surların yanı başında olan arsada onlarca metre yerin dibinde hafriyat yapılarak bir çok   sakınca doğruracak  çalışmanın yapıldığını  görüntüledi.

Oteli yapan firmanın yetkilisi arsamızın % 40’ını  18 madde kapsamında belediyeye verdik ve otel imar iznimizi aldık dedi.

Şimdilik bu otel ile alakalı kamuoyunun merak ettiği bir kaç tane soru soralım ?

Bu oteli kim yapıyor ?  Otelin mülkiyeti kime ait ?

Mezarların yanıbaşında yapılan otel de alkol tüketilecek mi ?

Belediye burası kültür adası projesi kapsamında değerlendirilecek  ticari hiçbir yapıya izin verilmeyecek dediği halde neden bu otel inşaatına izin verildi ?

Arsa başka birisinden satın alındıktan sonra mı imar verilmiştir ?

Otel sahibinin herhangi bir siyasi ile bağlantısı var mı ?

Yerin altında yapılan m2 emsale dahil mi ?  Bu şekilde gök ALLAH’ın yer altı bizim mantığı ile mi inşaat yapılıyor ?

Bu inşaat ile alakalı işler yasal olsada yapılan çalışma etikmidir ?

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34