banner32

Uluocak İTO seçiminde aday olduğunu açıkladı

İstanbul Ticaret Odası seçimleri, 22 Mayıs 2013 tarihindeSeyrantepe-TT Arena Stadyumundayapılacaktır

Uluocak İTO seçiminde aday olduğunu açıkladı
İstanbul Ticaret Odası 330.000 üyesi, 240 Meclis, 600 Komiteüyesive 81 Komitesayısı ile Türkiye’nin en büyük, Dünyanın 2. Büyük ticaret odasıdır.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Ben 1987 yılında kurduğum mimarlık bürosuile 26 yıllık İTO üyesiyim.
21 nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 nolu Konut Yapım Komitelerinden seçimlere katılıyorum.

İstanbul TicaretOdası, Sivil Toplum Kuruluşlarının, odaların ve örgütlenemeyen bütün ticari sektörlerin temsilcisi olmalıdır.


Özellikleyenikurulanmühendislikbürolarının,inşaat firmalarının piyasa koşullarında büyük firmalarla(Tekelleşmeninönünegeçilmelidir) rekabetetmekonusundaproblemlerivardır. 

Sermayebirikimikonusunda da problemlerivardır.İstanbul TicaretOdasının, küçük ve orta ölçekli sözü edilen buf irmaların piyasada tutanabilmeleri, işlerini devam ettirebilmeleri ve serbestçe rekabet etmeleri için KOSGEB kredilerin denfaydalanmalarını sağlamalıdır.


İstanbul Ticaret Odasının sektörel olarak 4 yılda bir kez seçimleri yapılıyor.1990’lı yıllar da seçimler bu denli hareketli geçmiyordu.

Son yıllarda cematlerin güçlenmesiyle ticaret odasındaki seçimler de hareketli olmaya başladı.MÜSİAD – ASKON – TÜMSİAD ve TUSKON örgütlenmelerinseçimemüdahilolmaları,Ticaret odasında hareketli seçimin tabana yayılmasını sağladı.

Bununla birlikte Ticaret Odası organ seçimlerinde kişisel gücüyle meclise girmeye çalışan sektor temsilcilerin önü kapanmışoldu.


Iktidara yakın kişlerin İstanbul Ticaret Odası meclisini oluşturmasıyla Türkiye’nin  en büyük sivil Toplum Kuruluşun bağımsız olarak hareket etme kabiliyeti ortadan kalkmış oldu.


İstanbul Ticaret Odası‘nın 3.Boğaz Köprü, 3.Havaalanı Projesi, İstanbul’un bütün yeşil alanlarının imara açılması, Kentsel Dönüşüm Projeleri, İstanbul’un silüetini bozan gökdelenler vb. İstanbul’uilgilendirenamaiktidarınsıcakkarnıolanprojelerleilgilihiçbirözeleştirisiolamamaktadır.

Ben Ticaret Odası Meclisine sektörü temsilen girebilirsem;

İstanbul’a 3.Havaalanının ihtiyaç olmadığını söyleyeceğim, havaalanı ihtiyacının mevcut Atatürk Havaalanıile Sebiha Gökçen Haavalanlarınının büyütülerek sağlanması gerektiğini, 3.Havaalanı faaliyetegeçerse Atatürk Havaalanı ileyeni yapılacak havalimanın iniş-kalkış koridoru bir birine çakışıyormuş. 

Bu bilgi uzmanların açıklamalarıdır.Yani iki havalimanının aynı anda çalışması mümkün görünmüyor. O zaman Atatürk Havalimanı yıkılacak İstanbul’un lokasyon olarak en güzelalanı da TOKİ eliyle imara açılacaktır.

İstanbul’unTOKİ ve KİPTAŞ

eliyle daha fazla konut inşaatı yapılarak büyümemesi gerektiğini öyleyeceğim,İstanbul’unsuhavzalarınadoğru 3.köprü, 3.Havalimanı, Kanal İstanbul projelerinihayatageçireceğimderseniz, mevcut İstanbul nüfüsuikiyekatlanacaktır.Yeşilalanlaryeriniyeniimaralanlarınabırakacak.TOKİ  eliyle İstanbul’un kuzeyi şaatlarla donatılacaktır.

1999 Marmara Depremindensonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2001 yılında kabul ettiği Acil Eylem Planında, oluşacakbir İstanbul depremin devatandaşların nasıl davranacağı, nerelere çadır kurulacağı, nerelerin sağlık alanı olarak kullanılacağı ayrıntılı olarak belirlenmişti. O günlerde çoğu yeşil alan bu yerler, bugün imara açılarak yerlerini AVM’lere, işyerlerine ve TOKİ eliyle yapılan lüks konut alanlarına bırakılmıştır.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34