banner32

Receb-i Şerif Nağmedar’da İlahilerle Karşılandı

İstanbul’da bir Cumartesi klasiği haline gelen ve tasavvuf musikisinin en özel dinletilerine ev sahipliği yapan Nağmedar; bu hafta Okyanus Musiki Grubu sanatkârlarını ağırladı.

Receb-i Şerif Nağmedar’da İlahilerle Karşılandı
Ritim, kanun ney üçlüsüyle sevilen ilahilerin seslendirildiği dinleti Nağmedar müdavimlerinin büyük ilgisiyle karşılık buldu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Okyanus Musiki Grubu sanatkârlarından hanende Aziz Hardal’ın ustalıkla okuduğu ilahi,   Enis Arslan ney, Murat Şahin kanun, Ercan Poyraz ise hem ritim hem vokal ile eşlik etti.

Uşşak İlahi “Can-u dilden aşıkam billahi Beytullah’a ben”, Hüseyni İlahi “Ey risalet tahtının hurşidi mahı”, “Tedbirini terk eyle”, Bayati Araban İlahi “Gönül mazhardır”, Hüzzam İlahi “Firkatin narı ile yandım Ya RasulAllah”, “Bağrımdaki biten başlar” ilahilerinin ritim, kanun ve ney üçlüsünün muhteşem birlikteliğiyle seslendirildiği dinleti dinleyicilerden büyük alkış aldı.

İlahileri beğeniyle dinleyen ve alkışlayan dinleyicilere teşekkür eden hanende Aziz Hardal; 11 Mayıs gününün Receb-i Şerif ayının birinci günü olması vesilesiyle mübarek üç aylara girildiğini hatırlatarak Kur’an-ı Kerim okudu. Dinleti sanatkârlar ve dinleyicilerin hep birlikte dua etmesiyle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34