banner32

Zeytinburnu’nda Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçti

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçede eğitim gören çocuklara yönelik sunduğu birbirinden eğitici ve eğlenceli etkinlikler yarıyıl tatili boyunca yoğun ilgi gördü. 15 günlük tatil boyunca 11 bin öğrenci temel buz pateni eğitimi alırken; Bilgi Evi faaliyetlerine 14 bin 500, Bilim Zeytinburnu Atölyeleri’ne 1.000, Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı’na ise 190 genç katılım sağladı.

Zeytinburnu’nda Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçti

Zeytinburnu Belediyesi’nin ‘Karneyi Alan Yaşadı’ sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikler yarıyıl tatiline giren öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.


Öğrencileri karne tatili boyunca yaptığı ziyaretlerle yalnız bırakmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Türkiye'nin en büyük buz pisti olan ‘Zeytinburnu Buz Pisti'nde karne tatili boyunca ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki 11 bin öğrenciye Temel Paten dersi verdik. Veliler, çocuklar çok memnun. Karnesini getiren her öğrencimiz burada gelip eğitimini aldı. Bundan sonra da sınıfların buraya gelmesini sağlayarak çocuklarımıza paten eğitimi vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Başkan Ömer Arısoy, ders boyunca öğrencilerin kullanacağı kask ve koruyucu ekipmanların ‘Zeytinburnu Buz Pisti’nden ücretsiz bir şekilde temin edilebileceğini kaydetti.



*BAŞARILI LİSE ÖĞRENCİLERİ, ‘ÇANAKKALE DOĞA VE TARİH KAMPI’NA KATILDI*


Zeytinburnulu gençlerin yarıyıl tatilinde faydalandığı bir başka etkinlik ise Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı oldu. Dönem sonu ortalaması 60 puan ve üzeri olan 190 lise öğrencisi 3 gece 2 gün tatil yapma fırsatı buldu. Liseli gençler kampta; akıl ve zekâ oyunları, seminer, konser, el sanatları, drama, beceri ve oyun etkinliklerine katıldı.


*”ZEYTİNBURNU’NDAKİ TÜM ÇOCUKLARIMIZIN YOLU BİLGİ EVLERİMİZDEN GEÇİYOR”*


Zeytinburnu sınırları içerisinde bulunan 7 Bilgi Evi’nde gerçekleştirilen atölye ve kulüp çalışmalarına ise toplamda 14.500 öğrenci katılım sağladı. Yarıyıl tatilinde 520 yeni öğrenci kaydı alınırken; Bilgi Evi Kütüphanelerinden toplam 7 bin 226 ödünç kitap verildi.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Merkezefendi Bilgi Evi’nde yaptığı konuşmada; “Büyük bir iddia ile söylüyorum. Zeytinburnu’nda ilkokul ve ortaokulda okuyup bir sebeple Bilgi Evimize uğramayan hiçbir çocuğumuz yok. Maksadımız Zeytinburnu’nda bulunan çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesini sağlamak. Yetenek keşfi dediğimiz şeyi çocuğumuz, ailesi, öğretmeni bilemeyebiliyor. Dolayısıyla kendilerini keşfetmeleri bizim en büyük arzumuz.” şeklinde konuştu.


Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) iş birliği ile kurulan Bilim Zeytinburnu’nda gerçekleştirilen 5 Bilim Atölyesi’ne karne tatili boyunca 1.000 öğrenci katılım sağladı. Bilim ve teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen faaliyetlerden 6-14 yaş aralığındaki tüm öğrenciler faydalanmaya devam ediyor.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34