banner32

CHP Zeytinburnu adayı Dr.Adil Emecan oldu

1994-1999 arası henüz genç bir doktor iken Demokratik Sol Parti'den Zeytinburnu Belediye başkanı seçilen Doktor Adil Emecan 1999 Yerel Yönetim Seçimlerinde Fazilet Partisi Adayı Murat Aydın'a karşı seçimi kaybetmişti. İşte detaylar...

CHP Zeytinburnu adayı Dr.Adil Emecan oldu
Önemli olan hiç düşmemek değil her düşme sonunda kalkıp yola devam edebilmektir demiş Konfüçyüs

Dr.Adil Emecan 2004 seçimlerinde aday olmadı. CHP o zaman aday olarak Mustafa Ekiz'i gösterdi. Emecan Zeytinburnu halkına hiç küsmedi. Halkın acı ve mutlu anlarında yanında olmaya gayret  etti. Sene 2009 Olunca yeniden CHP adayı oldu... 

Dr.Adil Emecan'ın halkta karşılığı var 

Dr.Adil Emecan 2009 Mahalli idareler seçiminde oy oranını  % 33.3 e çıkardığı halde Recep Tayyip Erdoğan'ın halk nezdindeki prestijinden faydalanan Murat Aydın'a karşı seçimi kaybetmişti.

CHP 2014 seçimlerinde eski ilçe başkanları olan Mimar Mustafa Fazlıoğlu ile seçime girdi.  Fazlıoğlu döneminde CHP'nin oy oranı %  29 'da kaldı.

31 Mart 2019'da Murat Aydın yok ama yardımcısı Ömer Arısoy ve Emecan yarışacak acaba bu seçimde zafer kimin olacak ?

Siyasi analistler 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçiminde karşı karşıya gelecek olan Ak Parti Adayı Av.Ömer Arısoy'ın ilçede tanınmadığı yapı olarak daha çok bürokratlığa uygun olduğu CHP  adayı Dr.Adil Emecan'ın tanınırlık ve hitabet olarak önde olduğu biliniyor.

Hangi parti adayının iyi bir oy alıp başkanlığı alacağına ise meclis üyesi dağılımı ve seçim çalışmasında göstereceği performansa göre başarı elde edeceği bir seçim var karşımızda.

Ancak İstanbul Times Yayın Grubu olarak Zeytinburnu sokaklarında yaptığımız röportajlarda halkın özellikle gıda,elektrik,su ve doğalgaz faturalarındaki artışlardan dolayı iktidar partisi adayı Ömer Arısoy'a karşı tapkili olduğunu görüyoruz.

Ömer Arısoy'un başını ağrıtacak konular neler olacak ?

Zeytinburnu sahiline yapılan 16/9, Büyükyalı ,Yedi Mavi, Ottomare Suits başta olmak üzere diğer yüksek ve halkın Marmara denizinden yararlanmalarını engelleyen yapılar sıkıntı olarak duruyor.

Av.Ömer Arısoy'un bir dönem TOKİ'de Müsteşar oluşundan dolayıda Büyükyalı Projesinin Zeytinburnu ilçe halkına saygısız bir şekilde yükselmesinde halk hem daha önce Belediye Başkan yardımcısı olan hem de TOKİ'de bir dönem üst düzey görev yapan Ömer Arısoy'u yaşanan dikey yapı rezaletinde direkt olarak mesul tutan çok sayıda kişi de mevcut. 

Diğer bir sıkıntı yıkılan Kuran sitesi ve Belediye'nin çevresinde yıktığı binaların yapılamıyor olması, Yine Gögüs Hastanesi karşısında yıkılıp yapılamayan binaların bir türlü yapılamıyor olması  seçimde Ak Parti adayı Ömer Arısoy 'un karşısına çıkacak gibi gözüküyor... 

Arısoy'u zorlayacak en önemli konu hiç şüphe yok ki elektrik,doğalgaz ve Su faturalarındaki fiyat artış olacak.
Faturalardaki  aşırı artış  ile beraber çarşı pazarda aşırı yükslelen gıda fiyatlarından dolayı seçmen iktidar partisi adayı Av.Ömer Arısoy'u suçladığı için tepkili.  

Arısoy ve Ak Parti ilçe teşkilatının samimi ve içten çalışmaları ne derece etkili olacak hepberaber bakıp göreceğiz.

Saadet Partisi adayı Dr.Sosyolog Mikail Kabak iddialı geliyor

11 sene Zeytinburnu'nda bir özel sağlık kuruluşunda çalıştığı sürece 30 bin hastaya baktığını,hastaları ile arasında güzel bir bağ olduğunu vurgulayan Saadet Partisi adayı yapacağı çalışmalar ile Belediye başkanlığının sadece Ak Parti  ve CHP adayları arasında geçmeyeceğini ifade ederek seçim yarışında biz de varız diyerek yoğun bir çalışmanın içine girmiş durumda. 

Zeytinburnu kanaat önderleri ile bir çok istişare toplantısı yapan Dr.Mikail Kabak'ın yaptığı hesaplamalarla 55 bin oy alarak Erbakan Hocanın ebedi istirahat olarak seçtiği Zeytinburnu'nda saadet Partisinin bayrağını belediye binasına dikeceğini inançlı ve kararlı bir şekilde hep ifade ediyor.

Dr.Adil Emecan ben sadece CHP adayı değilim diyecek ...

Dr.Adil Emecan bu seçime diğerlerine nazaran daha avantajlı giriyor. Bunların başında Elektrik,Doğalgaz ve Su
faturalarının aşırı yüksekliğinin yanında gıda fiyarlarında meydana gelen ani yükselişlere karşın halkın şikayet ve tepkisinden yararalanarak oylarını arttırmaya çalışacaktır. 

Zeytinburnu halkının yaşamını olumsuz yönde etkileyen plansız  ve aşırı göç'ünde seçim meydanlarında sıkıntı olarak Arısoy'un karşısına çıkacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Plansız göç sorun olacak 

Dr.Adil Emecan aşırı derece ilçe sokaklarında gezen Suriye,Afgan ve diğer göçmenlerin halkın yaşamını zora soktuğunu seçim meydanında açıklayacak. 

Dr.Adil Emecan'ın diğer bir argümanı da Ak Parti'nin 16 tane aday adayı vardı ama bunlara saygı duyulup içinde bir tanesi seçilmediği halde daha önceden belirtilen Ömer Arısoy'un tepeden atandığını söyleyerek ilçe halkına saygı duyulmadığını iddia edebilir.

Arısoy henüz bakan yardımcılığından Belediye Başkan adaylığı seviyesine inebilmiş değil...

Av.Ömer Arısoy adaylığı açıklandığı günden bu yana ilçenin sorunlarını yakından takip eden basın ile değil ulusal yayın yapan bir haber ajansı ile çalışmayı  tercih etmesi bakan  adayı henüz  yerel siyasete adapte olmamış dedirtti.

Zeytinburnu ile alakalı en hızlı en doğru  ve en tarafsız haberleri bizimle takip edin.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34