banner32

Budak; Gündem'in konuğu oldu

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'in ;İstanbul Times Tv de hazırlayıp sunduğu GÜNDEM programının konuğu Yüksek Mimar Cemil Coşkun Budak oldu. Budak programda bir birinden ilginç düşüncelerini ve projelerini açıkladı.

Budak; Gündem'in konuğu oldu
Budak'a nicin adaysınız ve projelerini sorduk. Kentsel dönüşümde İstanbul Teknik Üniversitesinde bu konuda  Zeytinburnu üzerinde doktora çalışması bulunan budak sorularımızı şöyle yanıtladı.

Önce size şunu söyleyim.38 yıldır Zeytinburnunda yaşıyorum.Zeytinburnunun gecekondudan kentleşmeye geçtiği sureci mimar olarak bizzat yaşadım.Akıp giden süreci iyi yönde katkı koymak için elimden geleni yaptım.Birçok STK kuruculuk ve  görev yaptım.Yaşadığım kenti daha yaşanabilir olması için Radyo programları yaptım.Kentlilik bilincini Yaşadığım Kent İstanbul programıyla artırmaya çalıştım.

Eğitimden Sağlığa ve Çevreye,İnsan haklarından demokrasının gelişmesine,STK lardan yerel yönetimin gelişimine birçok konuda sorumlu bir vatandaş olarak  elimden geleni yapmaya çalıştım.Zeytinburnu halkı şahidimdir.En azında vicdanım rahat elimden geleni yapmaya çalıştım.Zeytinburnu halkı yaptıklarımın şahididir.benim tek dayanağım halk,Zeytinburnu halkıdır.Benim bu sahada izim var. 28 yıldır Zeytinburnunu yönetmeye hazırlanıyorum.Projelerimi yıllardır halkımızla paylaşıyorum.Birçok projem hayata geçti.Geçmeyenlede benim dönemimde benim ve arkadaşlarımın yönetimimde bize nasip olur inşallah.Bugün olmazsa yarın.durmak yok yola devam.

Gelelim niçin adayım..

1999 depremi bizim için bir musibetti.çarpık yapılaşmanın  son bulacağını  yeni ve sağlıklı yapışlaşma sistemlerinin kullanılacağını bekliyorduk.Herkes
başını önüne eğip düşünmeliydi. En azından Biz ne yaptık kit kaynaklarımızla kendimize mezarlık yaptık diye kendi kendine sormaliydi.Binalar neyse Depremde ülkemiz onca insanını kaybetti.Bu firsati sağlıklı dönüşüm projeleriyle  değerlendirmek gerekirdi.Bakanlar Kurulu  Zeytinburnunu pilot bölge ilan ederek önümüzü açtı.Uygulanacak yöntem aşağı yukarı belliydi.Yetkili arkadaşlar çözüm projeleri üzerinde çalıştı Bizde boş durmadık önce teorik eğitimini aldık.Dünyadaki örneklerini inceledik ve bunu Kentsel Dönüşümde Zeytinburnu Örneği olarak projelendirdik.

Önce kentsel dönüşümü tanımlayacak olursak:

Kentsel dönüşüm bir kentin tüm bileşenleriyle yeniden planlanmasıdır. Şehre planlı bir müdahale ile gerçekleşir. Gecekondu alanlarında kentsel dönüşüm projesi uygulamak, yapılaşması tamamlanmış alanlara istinaden çok daha kolaydır. Ancak Zeytinburnu gibi önce gecekondu kenti iken imara açılmak suretiyle yapılaşmasını büyük oranda tamamlanmış yanı birinci dönüşümü gerçekleştirmiş bir yerde ikinci bir dönüşümü gerçekleştirmek kolay değil daha güçtür. Ama geliştirilecek yeni strateji ile çözümsüz değildir.

Bizde bunu yaptık.Çözüm üretmeye çalıştık.Fizibil bir Poje mödelini hazırladık.

Birebir Kentsel Dönüşümün uygulanabilirliğini çeşitli bilimsel çevrelerde tartıştık.Sahaya indik anketler yaptık.Anket sonuçlarını projemize yansittik.Ortaya’ Ekokent yeni Zeytinburnu projesi ‘çıktı. Bu projenin içeriğinde İstanbulumuzun bir parçası olarak Gelecekteki Zeytinburnu nasıl olmalı vizyonu var. Ekokent  Zeytinburnun geleceği var.

PROJE ZEYTİNBURNU HALKININ ORTAK AKLININ  PROJESİDİR.

“BİRE BİR DÖNÜŞÜM YÜZDE YÜZ DÖNÜŞÜM” diyoruz.

Nedenmi. Herşeyden önce Zeytinburnu halkı bunu hak ediyor.bu model hem rantabıl hem rasyonel ,maksimum fayda sağlıyan uygulanabilir bir mödeldir. Projenin başarısı halkın katılımına bağlıdır.O halde halkın katılımını sağlamak  için gerekenin yapılması ana hedef olmalıdır.

 Vatandaşın beklentilerine cevap vermek lazım.Fazla bilimsel konulara girmeyeceğim.Zeytinburnunda arazi değerleri oldukça yüksektir.Bizim uygulayacağımız mödel  sürdürülebilir bir modeldir.Ve karlı bir mödeldir. Çağdaş yaşanabilir bir Zeytinburnu için ne gerkiyorsa bu projenin içinde var.Bu mödel  kimsenin cebinde para çıkmadan uygulanabilir. Hep birlikte bunu temellerini atacağiz inşallah.

Yapılacak şeyin başında planlama gelmektedir.Önce planlamayı gerçekleştirmek lazım. Sonra vatandaşa diyoruz ki  sizi kisa  bir süreliğine  bir yıl bilemedin iki yıl (proje süresine göre)başka bir yerde misafir ediyoruz.Bir yıl sonra yeni eviniz hizmetinizde.Ak Parti hizmet anlayışı budur.Zira artık işimiz daha kolaylaşmıştır.İmar kanununun 73 maddesine istinaden yapımaya çalışılan dönüşüm artık hükümetimiz tarafında çıkarılan yeni düzenlemeler ile kolayca gerçekleştirilebilir ve önümüz açılmiştir.Yeterki katılımcı ve akılci bir projeyle vatandaşın karşısına çıkalım.Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz.Projenin detayları  www.cemilcoskunbudak.com ve www.yeni Zeytinburnu.com sitelerimizde  bulabilirsiniz.

 }  BİRE BİR DÖNÜŞÜM YÜZDE YÜZ DÖNÜŞÜM DEMEK,

}  BİRE BİR DÖNÜŞÜM ,ZEYTİNBURNUNDA HERKESİN DAİRESİNİN M2 KADAR DAİRE DÜKKANİNİN M2 KADAR DÜKKAN SAHİBİ OLMASİ DEMEK

}  BİRE BİR DÖNÜŞÜM ,HAYALLERİMİZDEKİ PROJELERİN GERÇEKLEŞMESİ DEMEK ,

}  BİRE BİR DÖNÜŞÜM,ZEYTİNBURNU'NA YAKIŞAN VİZYONUN GERÇEKLEŞMESİ DEMEK

}  BİRE BİR DÖNÜŞÜM, ORTAK AKLIN PROJESİNİN GERÇEKLEŞMESİ DEMEK

}  BİRE BİR DÖNÜŞÜM, ZEYTİNBURNULU'YU ZEYTİNBURNU'NDA TUTANBİR PROJENİN GERÇEKLEŞMESİ DEMEK

 ALT PROJELER

}  1.8. Kaymakamlığa Zeytinburnu Misafirhanesi Projesi.

}  1.9.Belediye Hastanesi Projesi (Yedikule) 

}  1.10.Kazlıçeşme Camii Projesi:  

}  1.11. Zeytin kule Projesi: Zeytinburnu’nu simgesi olacak

}  1.12.Zeytinburnu’ Yeni Trafik Düzenleme Projesi: Zeytinburnu’nun giriş çıkışlarına yeni düzenlemeler getiriyoruz.

}  1.13. Sivil toplum kuruluşları koordinasyon merkezi projesi:

}  1.14.Zeytinburnu Şehir Lokali projesi: Kazlıçeşmedeki Belediye Hizmet binasını Şehir Lokaline dönüştüreceğiz. Zeytinburnu’nun bir şehir lokali yok. Binanın çatı katını restaurant olarak düzenleyeceğiz.50 yıldır Zeytinburnu’nda oturan vatandaşlarımız şeref üyemiz olacak ve lokalde birçok hizmetten ücretsiz yaralanabilecek

}  1.15.Kazlıçeşmeye açık hava tiyatrosu projesi:

}  1.16.Kazlıçeşme su sporları merkezi Projesi

}  1.17.Çırpıcı Çayırı Rehabilitasyon Projesi:

}  1.18.Zeytinburnu Lido Projesi: Sahildeki kayıkhanenin önüne Zeytinburnu Lido +deniz müzesi projesi hazırladık.

}  1.19.Zeytinburnu Spor Kompleksi Projesi: 1.20. Uzak Doğu Sporları Merkezi: Zeytinburnu’na uzak doğu sporları merkezi ve atletizm okulu projelendirdik

}  1.20.Zeytinburnu fuar merkezi Projesi: Zeytinburnu ilçemizin uluslar arası festivaller düzenlemesini sağlayacak altyapıyı projelendirdik.

}  1.21.Zeytinburnu Teknoloji Geliştirme Merkezi Projesi:AR-GE geliştirme merkezini Maltepe’de projelendirdik.

}  1.22.Zeytinburnu Deri ve Tekstil Meslek Yüksek Okulu Projesi: Zeytinburnu geliştirme ve tanıtma vakfını kurulacak.

}  1.23.Kazlıçeşme Turizm Tanıtma  Merkezi Projesi:

 

}  1.24:Her Mahalleye Bir Sağlık Ocağı Projesi

}  1.25: Mahalle Meydanları Projesi

}  1.26 :Zeytinburnu Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi

}  1.27 : Zeytinburnu monografi müzesi projesi

}  1.28 :Zeytinburnu Şehir merkezi Projesi

}  1.29 :Zeytinburnu Manzara Terası Projesi

      1.30Her Mahalleye bir Gençlik Merkezi Projesi

}    İşte bütün bunlara sahip olan Zeytinburnu için güvenle yaşanabilinir sağlıklı, çağdaş bir kenttir diyebiliriz.


}  Bu proje Zeytinburnu’nun geleceğinin projesidir.2023 Sonrasında kentsel dönüşümde büyük yol kat edilmiş gelişmiş ekokent Zeytinburnu’nun vizyonel bakış  projesidir.Ülkemizin kıt kaynaklarını maksimum fayda sağlayacak sürdürülebilir örnek bir projeye için kullanılması çok önemli bir örnek olacaktır. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bundan sonra uygulanacak deprem odaklı projelerde kolaylık tecrübe paylaşımı ve ekonomiklik sağlayacaktır.

}   

}  Bu projede yer alan kişiler Çocuklarımızın geleceğinin tesisinde sürdürülebilir bir proje çok önemli bir karara imza atacaklarının bilinciyle bu projenin oluşturulması ve yürütülmesine katılmanın huzurunu paylaşacaklardır

ZEYTİNBURNUA YAKIŞANDA BUDUR.DESTEKLERİNDEN DOLAYI ÖNCE ZEYTİNBURNU HALKINA VEDE TEŞKİLAT MENSBÜ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ NBİLİRİM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34