banner32

Engelli Çocuklara At Üstünde Terapi Hizmeti

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM), başlattığı Atla Rehabilitasyon hizmetinden yararlanan fiziksel engelli ve otizmli çocuklar, ata binerek terapi görüyor.

Engelli Çocuklara At Üstünde Terapi Hizmeti
 Fizyoterapi, hidroterapi ve duyu bütünleme gibi hizmetleriyle engellilerin daha iyi bir yaşam sürmelerini hedefleyen Engelliler Koordinasyon Birimi, Büyükçekmece’de bulunan tedavi merkezinde 4-15 yaş aralığındaki engelli çocukları at üstünde tedavi ediyor.
DURUŞ, DENGE, KONSANTRASYON VE KAS KONTROLÜ GELİŞTİRİLİYOR

  Özellikle kas ve gelişim hastalıkları, omurilik yaralanmaları, down sendromu ve otizm hastalıklarının tedavisinde iyileştirme sürecini hızlandırdığı bilinen atla terapi (Hippoterapi) uygulamasında, fiziksel engelli ve otizmli çocukların duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolü geliştirilerek yürüme yetenekleri arttırılıyor.
  Atların terapist olarak kullanıldığı tedavide atların çok boyutlu ritmik hareketleri ve davranışları sayesinde terapi edilen engelli çocuklar, ayrıca hayvanlarla duygusal bir bağ kurarak duygusal devinimlerini de geliştiriyor.
  Yaklaşık 2 ay sürecek olan rehabilitasyon uygulamasında engelli çocuklar, at üstünde eğlenerek terapi görecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34