banner32

Mardinlilerin çalışkan yüzü MASİP' i kurdu

Av.Mehmet Tunç İstanbul'daki Mardinlileri bir araya getirmek için Mardin Sivil İrade Platformu (MASİP) nu kurdu. Platform ilk büyük toplantısını Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde Sanatçı Mahmut Mardin'in türküleri ile renk kattı.

Mardinlilerin çalışkan yüzü MASİP' i kurdu
Selamlama konuşmasını Platformun kurucu başkanı Av.Mehmet Tunç yaptı

Platformun Kurucu başkanı Av.Mehmet Tunç yaptığı konuşmada şunları  söyledi "Dinlerin ve dillerin şehri Mardin'de bayramlar eksik olmaz. Mülümanların Ramazan ve Kurban bayramı var. Hıristiyanların paskalyası var. Ezidilerin ayrı bir bayramı var. 

Özetle Mardin de bir çok dinin bayramları var. Birinin bayramı biter diğerinin bayramı başlar bundan dolayı Mardin'in yeri ayrıdır.

Bugün burada Mardin'e has türküleri dinlemeye geldiniz. Sözlerimi uzatmadan katılımınız için hepinize teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı. 

Mardin Dernekler Federasyonu başkanı İbrahim Biter Madinde yaşayan insanların kullandığı dillerden katılımcılara hoşgeldiniz diyerek Mardin'in çok dilli bir şehir olduğunu hatırlatarak katılımcıları selamladı.

Zeytinburnu Kaymakamamı Mehmet Makas'ta kısa bir selamla konuşması yaparak belki ben sizi çok dilde selamlayamam ama bizde ayı yörenin çocukları ile Mardin'in hoş görüsünü her daim takdir ile karşılarız.

Bizleri burada bir araya getiren platform başkanı Av.Mehmet Tunç ve yönetimini kutlarım şeklinde sözlerini tamamladı. 

Protokol konuşmalarından sonra Mardinliler sanatçı Mahmut Mardin'in güzel türküleri ile salonu coşturdu.

K
aynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34