banner32

Halk Eğitimin Çınarları Kep Fırlattı

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi örgün eğitim dışında kalan ve okuma yazma bilmeyen 30 yaşından 70 yaşına kadar olan çok sayıda bay ve bayana okuma yazma öğreterek hayatlarını daha kolay sürdürmelerini sağlamalarına katkı sundu.

Halk Eğitimin Çınarları Kep Fırlattı
Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Kursiyerleri kutladı

Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt’un’da katıldığı kep fırlatma töreninde çok güzel anlar yaşandı. İstanbul Times Tv den Çağla Pekgüleç ’e konuşan  çınarlar’ dan birisi okuma yazma bilmeden önce Otobüslerin numarasını okuyamıyordum. Hastane sıra numaralarını kendim takip edemiyordum.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Kısaca hayat bana çok zordu. Ama şu an bineceğim otobüsün numarasını ve hastanede bana sıra geldiğini anlayabiliyorum.

Bu okuma yazma bilenler için sorun olarak görülmeyebilir ama bizim gibi önceden okuma yazma bilmeyenler için çok ama çok zor bir sorundu.

Okuma yazma öğrenmemizi sağlayan öğretmenlerimize, Halk Eğitim Merkezi MüdürümüZ Sayın Orhan Ayyıldız’a ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali Yeşilyurt’a biz verdikleri emekler  için teşekkür ederim şeklinde konuştular.

Kursiyerlerin evlerinde yapıp getirdikleri yemekleri yedikten sonra  hep beraber kep fırlatmaları görülmeye değerdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Halk Eğitim merkezi müdürü Orhan Ayyıldız de Cumhurbaşkanımızın eşin sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Zeytinburnu  olarak binlerce kişiye okuma yazma öğrettiklerini ifade ederek emek veren bütün kursiyerlere teşekkür ettiler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34