banner32

Çetiner,Gülay Tunçel ile Gündem'in Konuğu oldu

Gülay Tunçel'in Tek Rumeli Tv de hazırlayıp sunduğu "Gülay Tunçel ile Gündem" Programının konuğu Gazeteci yazar ve Ak Parti Zeytinburnu Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Çetiner oldu.

Çetiner,Gülay Tunçel ile Gündem'in Konuğu oldu
Program da Dünya ve ülke meseleleri konuşuldu

İki saate yakın süren programın tek konuğu Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabın yazarı Gazeteci Hüseyin Çetiner oldu. 

Gülay Tunçel,Çetiner'e Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yaşamış olduğu feci durum hakkında ne düşündüğünü sordu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Çetiner,
bu haftaki makalem de Kaşıkçı olayını yazdım. Düşünsenize sizin evinize misafir gelen birisini hunharca katledip parçalara bölüp ortadan kaybetmeniz ne ise Suud Konsolosluğunda yaşanan da aynen budur.

Çok kötü ve çirkin bir şekilde meslaktaşımızı katlemelerini kınamanın dışında ve hak edenlere hak ettikleri cezanın verilmesini temenni ediyorum.

Tunçel, daha sonra Türkiye ve ABD'nin Münbiç konusunda yaptığı görüşmeler başta olmak üzere dış siyaset ile alakalı sorular sordu.
 
Neden Zeytinburnu AK PARTİ' den aday adayı oldunuz ?

Programın son bölümünde ise Hüseyin Çetiner'in Zeytinburnu ile alakalı çalışmalarına ve neden Ak Parti'de aday adayı olduğu konusuna ayrıldı.

Tunçe'in adınız Zeytinburnu ile bütünleşmiş durumda bu konu ile alakalı neler söylemek istersiniz sorusuna Çetiner şöyle cevap verdi.

"Evet 32 senedir Zeytinburnu ilçesinin ekemğini yiyor ve suyunu içiyoruz. Doğduğum yer olan Malatya'nın kitabını henüz 21  yaşında iken 1993 de yazmıştım. 2006 senesinde doyduğumuz yer olan Zeytinburnu'nun kştabını neden yazmıyorum diye kendime bir soru sordum.

Akabinde  sorunun cevaını yine kendim verdim ve madddi manevi bedeller ödeyerek 2006 yılında Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabı yazmaya başaldım ve 2008 yılında basımını yaptım. 
Tarihi ezer zenginliği bakımından 39 ilçe içinde 4.sırada olan Zeytinburnu'na hizmet etmek isteyen Çetiner neler söyledi ? 

Akabinde Fatih,Beyoğlu ve Üsküdar'dan sonra en çok tarihi eser ve ebedi şahsiyet'in olduğu Zeytinburnu ilçesi ile alakalı daha fazla bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüğüm için 2016 yılında 12 arakadaşım ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurdum. 

2018 yılında da 99 kişiden olulan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare heyetini kurdum.
Ak Parti'de Kurucu Mahalle başkanlığı, İlçe başkan yardımcılığı, beldelerden sorumlu il koordinatörlüğü görevi yaptığımı bilen dostlarım Zeytinburnu ilçesine daha çok hizmet edebilmem için Ak Parti'den aday adayı olmamı istedikleri için başvurumuzu yaptık ve aday adayıyız diyen Çetiner amacımız ilçemize hizmet etmektir" dedi. 

Tek Rumeli Tv de yapılan programda bir çok konuya değinildi. Çetiner Kanalın sahibi Atilla Baykal  ve Program yapımcısı ve suncusu Gülay Tuçnel başta olmak üzere emeği geçen Tek Rumeli Tv çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34