banner32

Selahattin Alpay’dan Zeytinburnululara Sürpriz

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu 11 Nisan Perşembe günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Rumeli’den Güneydoğu’ya birçok yörenin türkülerinin seslendirildiği muhteşem bir konser verdi. Konserde gecenin süprizi ise, konuklar arasında bulunanTürk halk müziğimizin sevilen sesi Selahattin Alpay’ın seslendirdiği iki türkü oldu.

Selahattin Alpay’dan Zeytinburnululara Sürpriz
Şef Selçuk Murat Kızılateş yönetiminde sahne alan İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu saz ve ses sanatçıları, dinleyicilerine coşku dolu bir gece yaşattı. Elazığ, Kerkük, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Kilis, Hatay, Eskişehir, Rumeli, Denizli, İstanbul, Kırcali, Kerkük, Gaziantep, Sinop, Kars, Aydın, Çanakkale, Konya yörelerinden icra ettikleri türkülerle dinleyicilerini Rumeli’nden Güneydoğu’ya keyifli bir yolculuğa çıkardılar.

Gecenin sonunda konseri dinlemeye gelen konuklar arasında bulunan Selahattin Alpay, kendisine yapılan tezahürat ve istekleri kırmayarak sahneye çıktı. İki türkü seslendiren Alpay, Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar türküsünü salondaki dinleyicilerle birlikte söyledi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne ilk kez geldiğini belirten Selahattin Alpay, salonu ve dinleyiciyi çok beğendiğini ifade ederek, Zeytinburnulu dinleyicilerle uzun soluklu bir konserde bir araya gelmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

Türküler ve hoş süprizlerle dolu konser dinleyicilerin sanatçıları ayakta alkışlamasıyla sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34