banner32

Otizim için renkli eller

Dünya Otizim farkındalık ayı kapsamında Zeytinburnu Belediyesi AKDEM renkli bir çalışmaya ev sahipliği yaptı..

Otizim için renkli eller
Dünya Otizm Farkındalık Ayı
OTİZİÇİN RENKLİ ELLER
 
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir.

2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Zeytinburnu Belediyesi Akdem Engelliler Birimi de yaklaşık 5 yıldır erken tarama kampanyaları ile erken teşhis ve tedavi konusunda çalışmalar yapmaktadır. 
Bu özel güne farkındalık yaratmak için OTİZM İÇİN RENKLİELLER diyoruz ve hep birlikle renkli ellerle Dünya Otizm gününü kutluyoruz

Bunları Biliyor musunuz?

Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur.  Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)'nin 2012 verilerine göre; Otistik bozukluğun tüm ırklarda, etnik gruplarda ya da sosyal statüsü farklı gruplarda görülebileceği, ailenin gelir durumu, yaşam biçimi ve eğitim düzeyi ile otistik bozukluk arasında bir bağ olmadığı vurgulanmaktadır. Otizm tanısı alan çocukların bir bölümünde değişik derecelerde öğrenme güçlüğü ve zekâ geriliği de görülebilir.

Otizm Platformu tarafından hazırlanan bildirgeye göre,
Türkiye'de yaklaşık 450 bin otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan yaklaşık 125 bini 0-14 yaş grubunda ve sadece bin tanesi özel alt sınıflarda, bin tanesi kaynaştırma eğitiminde yer alıyor. Diğerleri ise evlerinde bekliyor.
 "125 bin otizmli çocuk için en az 2 bin otizm konusunda uzmanlaşmış özel eğitim öğretmenine, bin 500 dil ve konuşma bozuklukları uzmanına, bin 500 uğraşı terapistine, daha sonra bu çocuklarımızın hem korumalı iş ortamlarına yerleştirilmeleri hem de grup evlerinde bağımsız yaşamalarını sağlayacak en az 3 bin sosyal hizmet uzmanına ihtiyaç vardır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34