banner32

Meslek Öğrencileri Girişimci Oluyor

İlk kez İtalya’da Başlayan, Yerel ve Uluslar arası ortaklıkla Türkiye de start alınan 'Meslek lisesi öğrencileri girişimci oluyor' projesi, Zeytinburnu Belediyesinin ve iş dünyası temsilcilerinin desteğiyle hayata geçiriliyor.

Meslek Öğrencileri Girişimci Oluyor
Meslek Liseli öğrencilerin meslek sahibi olabilmesi amacıyla düşünülen Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Eğitim Fonları tarafından desteklenen AB Bakanlığı, İş dünyasından MÜSİAD, Ulusal Ajans ve Milli Eğitime bağlı meslek liselerinin de paydaş olarak katıldığı proje, lise çağındaki genç girişimci adaylarının sanal ortamda şirket kurup yönetme, pazarlama, alım satım yapma gibi pek çok hareketi yapabilmelerib için hazırlandı.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Elif Günay


Meslek Liselerinin Önünü Açacak Olan Proje Neden Başlatılıyor?
Türkiye'de, potansiyel girişimci sayısı 2012’de 7.0’a ulaşmıştır. Ülkemizde meslek çıkışlı iş bulan insanların sayısı 30 Ülke bazında 17. sıradadır. İyi bir rakam olmasına rağmen sürekli kendini geliştiren Türkiye için yeterli değildir.İşte bu proje, gençlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak için yapılıyor.


Peki Proje’de Neler Olacak?
Öncelikle ihtiyaç analizi belirlenecek. Gençlerin 'sanal alemi' bilmesi iyi bir yetenektir. Bir öğrenci sanal alemde şirket kurarak 'Ben bu piyasada varım' diyecek duruma gelecek. Kendin geliştirdikçe de Nokia ve Samsung  gibi önemli markalarla sanal alemde yarışacaklar.

Analizli karar verilecek. Bu proje de iş oyun sirkülasyon’u söz konusu veilk defa meslek liselerinde kullanılıyor olacak Sanal alem de yarış var ve hayatta risksiz karar almak mümkün değil. Gençler, takım çalışması yaparak grup çalışmasını öğrenenip, ortaya koyacakları ürünü piyasaya koyup riske girecekler. Mevcut işi yönetmek her zaman daha kolaydır onlar ürünlerini yarıştıracaklar.

Türkiyeyi Dünya’ya Açalım
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “ Zeytinburnu Belediyesi Yerel Kalkınma Ofisi 2004 yılında kuruldu. Ciddi operasyonlarla birçok projelere imza atıldı. En önemlisi bu diye düşünüyorum Bakanımız bize destek oluyor. Paydaşlara ve Bakanımız Egemen Bağışa teşekkür ediyorum. Dünya da en çok kazanan firmaların çoğu gençler tarafından kuruldu hatta bunların birçoğu okuyan öğrenciler.Bu proje siz gençlere çok büyük kapı açıyor. Sanal alemde bilişimi kullanarak Türkiye’yi aktif projelerle Dünya'ya açın” dedi.

Eğitimde Reform Durmayacak
2005 yılından beri Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakerecisi Egemen Bağış,éZeytinburnu’na ayrı bir sempatisi olan Başbakan Tayyip Erdoğan’dan sizlere selam getirdim.Öncelikle İzmir EXPO’ya kabul edilemememizin üzüntüsünü sizinle paylaşmak isterim. İzmir Hipokrat’ın şehridir ve Dünya da ilk hastane İzmir de kurulmuştur. Bizim EXPO’ya ev sahipliği yapma fırsatımız olmadı" diyerek ekledi, "Leonardo projesi, AB standartlarına en yakın projedir. Bizler bütçemizin en büyük miktarını eğitime harcıyoruz. Yurt dışına 60.000 öğrenci yolladık. Bu topyekün milli projedir ve eğitimde reform durmayacak” dedi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde yapılan törende konuşmaların ardından, imza atılarak projeye start verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34