banner32

Kalemlerin Gücü Öykü Yarışmasında Ortaya Çıkıyor

Zeytinburnulu gençlere kitap sevgisinin yanı sıra okuma alışkanlığı da kazandıran Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri 4. Öykü Yarışması başlıyor.

Kalemlerin Gücü Öykü Yarışmasında Ortaya Çıkıyor
 Zeytinburnu Bilgi Evleri, bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği öykü yarışması ile üyelerini okumaya ve yazmaya teşvik ederken kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, dilimizi doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor.

Konusu serbest olan öykü yarışmasında, yarışmaya girecek öykülerin daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayınevine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü yarışması 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri (1. Grup), lise öğrencileri (2.Grup), üniversite öğrencileri ve yetişkinler (3. Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek. Yarışmaya gönderilecek olan eserlerin 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 17.00’a kadar Bilgi Evleri’ne teslim edilmesi gerekiyor.

Genç yazarların en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasının değerlendirmesini Prof. Dr. M. Fatih Andı, Cemal Şakar, Necip Tosun, Aykut Ertuğrul, Güray Süngü (Ön Seçici Kurul), Akif Hasan Kaya (Ön Seçici Kurul) ve Burcu Bayer (Ön Seçici Kurul) gibi edebiyat dünyasının önemli yazarları gerçekleştirecek. Bu sayede genç yazarların eserlerine usta kalemlerin penceresinden de bakılmış olacak.

DERECEYE GİREN ÖYKÜLER KİTABA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Değerlendirme sonucunda 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile her grupta 1. olan eser sahiplerine 5.000 TL, 2. olan eser sahiplerine 3.000 TL, 3. olan eser sahiplerine 2.000 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta beş eser sahibi de teşvik ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek.

Para ödülün yanı sıra yarışmada dereceye giren eserler aynı zamanda kitap haline dönüştürülerek, Zeytinburnu Belediyesi tarafından edebiyat dünyasına kazandırılacak. Böylece katılımcılar, öykülerinin ölümsüzleştirildiği paha biçilemez bir ödülün daha sahibi olacak.

Başvuru ve detaylı bilgi için: 413 11 11

Dahililer:

Sümer Bilgi Evi: 3211

Beştelsiz Bilgi Evi: 3212

Yeşiltepe Bilgi Evi: 3213

Veliefendi Bilgi Evi: 3214

Seyitnizam Bilgi Evi: 3215

Merkezefendi Bilgi Evi: 3216

Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi: 3217

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34