banner32

İstanbul Vatandaş Karnesi

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada Zeytinburnu, İstanbul’un yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerinden en çok memnun kalan ikinci ilçesi oldu.

İstanbul Vatandaş Karnesi
 İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi kapsamında 7 Kasım -1 Aralık arasında İstanbul'da 39 ilçede 4bin kişi ile yüz yüze anket yapıldı. "Yerel hizmetlerden memnun musunuz?" diye sorulan ankette, vatandaşların 70'i aşkın hizmet alanında İstanbul'dan memnuniyet düzeyleri ölçüldü.

Başakşehir’in 10 üzerinden 7,17 puan ile ilk sırayı aldığı araştırmada, Zeytinburnu 6.98 ile ikinci oldu.
Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetleri alanında sırasıyla Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane gelirken, elektrik ve aydınlatma hizmetlerinde Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Elektrik kesintisinin en az yaşandığı ilçe Üsküdar oldu. Su ve kanalizasyon hizmetlerinde, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler, yol ve kaldırım hizmetlerinde; Başakşehir, Zeytinburnu, G.O.Paşa, temizlik hizmetlerinde; Başakşehir, Ataşehir, Küçükçekmece, park-bahçe yeşil alan hizmetlerinde; Başakşehir, Zeytinburnu, Küçükçekmece, eğitimde Fatih, Zeytinburnu, Kağıthane; sağlıkta Kartal, Bahçelievler, G.O.Paşa, emniyette ;Şile, Başakşehir, Adalar ve iyi yönetişimde ise Esenler, Zeytinburnu ve G.O.Paşa en yüksek puanı aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34