banner32

Zeytinburnu’nda Musa Güney Katarsis Sergisi

Zeytinburnu Belediyesi, yılın ilk sergisini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileyeceği Ressam Musa Güney’in “Katarsis” sergisiyle açıyor.

Zeytinburnu’nda Musa Güney Katarsis Sergisi
 Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı “Katarsis” sergisinin açılışı 18 Ocak Cumartesi Saat: 19.00’da Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından yapılacak.

 

Sergi için özel olarak hazırlanan katalogda; küratör Mehmet Lütfi Şen “Zihin Ötesi Sürülen Fırçada Kendi Bilinmezimize Yolculuk” başlıklı sunuşunda sergiyi şöyle betimliyor: “Musa Güney’in “Katarsis” sergisi hiç bir şeyin yerini tutmak derdinde olmayan günümüz genç kuşak resim sanatının yetkin bir örneği olarak karşımızda. Grafik ve fotoğraf alanlarında da özel çalışmalara imza atan Güney tablolarında bir şey anlatmıyor. O anlamın ve zihnin algılayabileceği sınırın üstünde tutuyor fırçasını. Onun tavizsiz sanat duruşunda  her bir resmin varoluşu kendine mahsus bir formülle inşa ediliyor. Bu eserlerle sanatsal ilişki kurmanın yolu da izleyenlerin onları kendi içlerinde yaratmalarından geçiyor.”

 

Musa Güney’in merakla beklenen solo sergisi “Katarsis”i sanatseverler 10 Şubat 2014 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görebilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34