banner32

Dünyaca Ünlü Fotoğrafçılar Uluslararası Festivalde Buluşuyor!

Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Martin Shoeller, Philippe Echaroux, Hung Cheng-Jen, Sama Alshaibi, Matthieu Paley, Rula Halawani, Tammam Azam, Liu Yuyang, Ami Vitale, Chandan Gomes, Corey Arnold ve Greg Segall gibi dünyaca ünlü fotoğrafçılar, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde bir araya geliyor.

Dünyaca Ünlü Fotoğrafçılar Uluslararası Festivalde Buluşuyor!
 Fotoğrafçılara ilham vermek, farklı alanlardan fotoğrafçıları bir araya getirmek ve fotoğraf sanatının anlatı sınırlarını genişletmek için bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali (Z FotoFest), 19 Ocak Cuma günü saat 19.30’da başlıyor. Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilecek. Fotoğrafa tutkuyla bağlı genç sanatçılar ile ustaları bir araya getirmeyi amaçlayan 24 günlük Uluslararası Fotoğraf Festivali, 11 Şubat’a kadar devem edecek.

50'DEN FAZLA SERGİ VE USTALARLA SÖYLEŞİ


Geleneksel yöntemlerden son teknoloji sergi ve sunumlara kadar katılımcılara yeni pencerelerin açılacağı festivalde; Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Martin Shoeller, Philippe Echaroux, Hung Cheng-Jen, Sama Alshaibi, Matthieu Paley, Rula Halawani, Tammam Azam, Liu Yuyang, Ami Vitale, Chandan Gomes, Corey Arnold, Greg Segall, Kamil Fırat, Ali Haydar Yeşilyurt, Mustafa Önder, Sinan Çakmak, Dinçer Özüarap, Bekir Dindar, M. Cevahir Akbaş gibi dünyaca ünlü isimler bir araya gelecek.

Her gün farklı etkinliklerin gerçekleştirileceği festivalde ayrıca 50'nin üzerinde sergi, sanatçı konuşmaları, çok sayıda slayt gösterisi, rehberli sergi turları, ustalarla söyleşi, portfolyo değerlendirmeleri, fotoğraf ve belgesel film gösterimleri, seminerler ve özel atölyeler de düzenlenecek.

KONUK ÜLKE: ÇİN HALK CUMHURİYETİ


Ekolojik çöküş ve yok olan doğayı, endüstriyel atıkları, çevre sorunlarını ve savaşlar karşısında çaresiz kalan insanı, göç ve kentleşmenin oluşturduğu tahribatı, tüketim toplumunun çöp sorunlarını, küresel ısınma ve iklim değişimini ve tüm bunlar karşısında yeryüzünün vahşi ve kışkırtıcı güzelliklerini karşılaştırmayı ve yeni sorular peşinde koşmayı hedefleyen Z FotoFest, bu yıl ilk kez düzenleyeceği festivalde "Oksijen" temasını ele alacak.

Yaklaşık iki yüzyıldan bu yana insanlar üzerindeki etkisini artırmaya devam eden fotoğraf gücünü ekoloji için kullanacak olan Z FotoFest, çevre bilincini fotoğraf ve sinema sanatı sayesinde kamuoyuna yeniden hatırlatılmaya çalışacak.

Yeni ve farklı olanın peşinden çıktığı yolculukta klasikle moderni bir araya getirerek uluslararası fotoğraf dünyasının önde gelen festivallerinden biri olmayı hedefleyen Z FotoFest’in konuk ülkesi ise “Çin” olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34