banner32

ZETSİAD’dan:”Tekstil Kazanır Zeytinburnu Kazanır Toplantısı”

Altınbaş Üniversitesi akademisyeni Prof.Dr. Emre Alkin’in konuşmacı olduğu toplantıya tekstil sektörünün önemli firma temsilcileri katıldı. Prof.Alkin iş adamlarına bir çok konuda sunum yaparak bilimsel çalışmalarını önerdi.

ZETSİAD’dan:”Tekstil Kazanır Zeytinburnu Kazanır Toplantısı”
 ZETSİAD Başkanı Sanayici İş Adamı Mustafa Sartık “Birlikte Kuvvet Doğan

 

Açılış konuşmasını yapan Sartık şunları söyledi ”Yaklaşık olarak bundan yedi ay önce birlikte kuvvet doğar diyerek ZETSİAD’ı kurduk.

Yaptığımız çalışmalardan elde edeceğimiz başarılar sadece üyelerimize değil bütün Tekstil sanayici iş adamlarına katkı sunacaktır.

 

Bizler Zeytinburnu’nu tekstil alanında bir marka yapmanın gayretindeyiz.

 

Osmanbey Tekstil İş Adamları Derneği (OTİAD) başkanı aramızda, Laleli İş adamları Derneği başkanı aramızda, Merter İş Adamları Derneği başkanı aramızda, ORÖRSAD başkanı aramızda. Gördüğünüz gibi tekstil ile alakalı olan bir çok kuruluşun başkanı aramızda.

 

Bizler meslektaşlarımız ile zaman zaman sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını istişare ediyoruz. İnşallah gelecek süreçte hep beraber sektörümüz için  daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

Bugün burada çok sayıda STK başkanı  aramızda. Bizleri yalnız bırakmadıkları için hepsine teşekkür ederim.

Sözlerimi bize bu mekanı tahsis eden Zeytinburnu Belediye başkanı sayın Murat Aydın’a da teşekkür ederek tamamlamak isterim” dedi.

 

Prof.Dr.Emre Alkin sunum eşliğinde sanayiciler önemli bilgiler verdi  

 

Altınbaş Üniversitesinde Profesör Dr.olan Emre Alkin hoca”2018’ de TESKTİL KAZANIR ZEYTİNBURNU KAZANIR başlıklı sunumunda iş adamlarına önemli bilgiler sundu.

 

İşte Prof.Dr.Emre Alkin Hocanın konuşması :

 

Bende burada size belge üzerinde sözlü laflar anlatacak değilim. Ben sıfırdan bir firma kurdum. 230 Milyon’a sattık ama patron memnun olamadı. İşte bundan dolayı onlar patron ben de profesörüm. Üç yılda futbol federasyonunda çalıştım. Eskiden gelen mantık artık geçerli değil. Burada size ekonomik risklerden değil. Siyasi risklerden bahsedeceğim.

 

ABD devlet başkanı Trup görevden alınırsa ortalık biraz karışabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD ile alakalı konuşma yaparken ABD.ye PYD askerleri üstünde bulunan elbiselerde ABD bayrağınızı çıkaran yoksa onlarla beraber gömeriz gibi sert bir açıklama yaptı.

 

Petrol fiyatları sanayicileri direkt etkiliyor. ABD dünyada yalnızlaşmıştır. Kudüs olayında geldiği durum içler acısı.

 

Bir şey olmak isterseniz o işin içinde olacaksın diyen Prof. Alkin ilginç sunumu ile çok renkli bir performans sergiledi.

 

Dünya % 3.7 ile büyüyecek. Dünya ithalatının % 30’unu ABD yapıyor. Biz ABD ye mal satanlara mal satıyoruz.

Avrupa Birliği Düzeldi. Şu an sadece İtalya’da sıkıntı var.

 

Bazılar Türkiye de  % 11 büyüme olamadı diyorlar. Ama ben bunu doğru olduğunu size aktaracağım. Ancak bu rakam inşaat ve hizmet ile oldu. Üretim ile olsaydı daha şık olurdu diyen Alkin Ülkemizde üretim ve ihracat ağırlıklı çalışmak gerekir.

 

Dolar ile işiniz yoksa inmesi veya çıkması sizi çok ilgilendirmesin diyen Alkin ülkemizde iş adamlarının çoğu doların veya Euro’nun paritesi ile çok ilgilenir. Bu sizlerin psikolojisini bozacak dedi.

 

İşleriniz çok ahım şahım olmayabilir ama Avrupa’da 15 Temmuz gibi bir olay olsaydı zor kalkıp yola devam  edebilirlerdi.  İki yıl içinde ülkemizde yaşanan olaylara baktığınız zaman az buz bir olay yaşamadık dedi.

Yaradan tüm güzellikleri korku çizgisinin altında saklamış diyen Alkin’in ilgi ile izlenen konuşmasından sonra  ZETSİAD  başkanı Mustafa Sartık  çiçek takdim ederek sunum için teşekkür etti. 

 

ZETSİAD Kongreden sonra işe hızlı başladı

 

Kuruluşunun üstünde 7 ay gibi kısa bir süre  geçmiş olmasına rağmen önce kongresini yaparak taze bir güç ile işe başlayan Zeytinburnu Tekstil Sanayici  İşadamları Derneği (ZETSİAD)  daha sonra Tekstilport’un yanında kurulan Çadır’da Kızılay’a kan bağışında bulundu.

 

ZETSİAD kısa bir süre önce kongresini yaparak yeni yönetimini belirledi.

:

1-Mustafa Sartık Başkan 
2-Zeki Acar 
3-Ahmet Taşkın 
4-Mehmet Fatih Karabulut 
5-Birol Demirkaya
6-Ramazan Ağgül
7
-
Fevzi Altuğ 
8-Ahmet Arı 
9-Nail Çakır
10-Nurettin Şahin 
11-Mustafa Gökhan Gerger 
12-Cüneyt Bayrakdar

13-Hacı Zambur

 

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34