banner32

Davutpaşa Patlamasının Mağdurları Adalet İstedi

31 Ocak 2008'de Zeytinburnu Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 işçinin yakınları Bakırköy Adliyesi’nde görülen 17. duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı.

 Davutpaşa Patlamasının Mağdurları Adalet İstedi
 31 Ocak 2008'de Zeytinburnu Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 işçinin yakınları Bakırköy Adliyesi’nde görülen 17. duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Aileler, adalet istediklerini ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti. 

Adalet arayan işçi aileleri Bakırköy Adliyesi'nin önünde, Davutpaşa'da 21 kişinin ölümü ve 117 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan maytap atölyesindeki patlamaya ilişkin görülen davanın 17. duruşması öncesinde basın açıklaması düzenledi. Adliye önünde bir araya gelen aileler Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı pankart açtı. Aileler, ‘Iş kazası değil bu bir cinayet’, ‘Davutpaşa’yı unutma, unutturma’ şeklinde slogan attı. Topluluk ‘Sorumlular yargılansın’, ‘Adalet istiyoruz’ dövizler taşıdı. Açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamayan aileler dikkat çekti.

Adalet isteyen aileler adına açıklama yapan ve kazada kardeşini kaybeden Hakkı Güleç, 6 yıldır patlamada kaybettikleri yakınlarının seslerine, kokularına, sıcaklıklarına ve yarenliklerine hasret kaldıklarını söyledi. Güleç, “Tam 6 yıldır adalet arayışımız sürüyor. Ceza davası yalnızca Zeytinburnu Belediyesi müdürleri ve bina sahipleri için açılabilmişti. Biz bu karara itiraz ettik ve 13. duruşmada Zeytinburnu Belediye Başkanını dinledik. Kendisini dinlerken nasıl bir yönetimsizlik ve denetimsizlik basiretsizliğinin gösterildiğini gördük, anladık. Duruşmalarda hepimiz sanık ifadelerindeki rezaleti izledik. Denetimsizliği, bahaneleri, Başbakan yardımcısı olarak neye imza attığını bilmemeyi duyduk, gördük. Adalet arayışımızdan vazgeçmedik. Bizler 6 yıl boyunca sadece kendi adalet davamızın değil, emeğiyle geçinen, ihmal nedeniyle hayatını hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissettik.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan aileler patlamanın 6. yıl dönümünde 2 Şubat Pazar günü saat 10.30’da Davutpaşa’da bulunan maytap fabrikası önünde anma programı gerçekleştireceklerini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34