banner32

Bu daha başlangıç mücadeleye devam.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Zeytinburnu İlçe Örgütü direnişteki Punto Deri işçilerini ziyaret etti.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam.
Belediye önünde toplanan ESP Zeytinburnu ilçe örgütü üyeleri, çevre deri atölyede çalışan işçilerin de katıldığı bir yürüyüşle Punto Deri önüne kadar geldi. İşçiyiz haklıyız kazanacağız, Punto işçisi yalnız değildir, diye sloganlarla gelen ESP üyelerini, direnişteki Punto deri işçileri büyük bir coşku ile “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı ile karşıladılar.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Direnişteki işçiler adına konuşma yapan Ramazan Akgün ESP üyelerini yanlarında görmekten ve desteklerinden ötürü memnuniyetlerini dile getirdi, Punto deride uygulanan haksızlıklardan ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Akgün, işverenin bu direnişten dolayı bin lira görülen maaş bordolarını, 1800 liraya çıkardığını söyledi.

Daha sonra söz alan ESP Zeytinburnu İlçe Örgütü Bşk Mehmet Aslıvar, Bu lüks vitrinlerde gördüğümüz ürünlerin altında yatan emeğin ve alınterinin sömürüsü olduğunu belirterek, artık deri işçileri haklarını arıyor, daha uygar şartlarda çalışmak istiyor diyerek şöyle devam etti:
“Ezilenlerin Sosyalist Partisin buraya sadece destek ziyaretine gelmedi , Biz ESP üyeleri olarak bu mücadelenin içindeyiz, bizi deri işçileri tanır, fabrikada ve atölyelerde tezgahlarında sabahın erken saatlerinde dağıttığı bildirilerden, duvarlarda gördüğü afişlerden ve hak arama mücadelelerinden tanır” dedi.,

“Zeytinburnu’ nda Kuzu Deri ile başlayan hak arama ve sendikal mücadelenin Punto Deri işçileri sayesinde Zeytinburnu na bir ateş gibi yayıldığını, Zeytinburnu halkının bu direnişi desteklediğini ,ESP nin de Gezi Parkı direniş ruhu ile bu direnişte yerini aldığını bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, söyleyerek “bu daha başlangıç mücadeleye devam” dedi.
Punto Deri mağazasının önünde, çevre de toplanan Yüzlerce işçinin ilgi ile izlediği ziyaret sloganlar ve halaylarla devam etti.

Direnişteki işçiler, önümüzdeki cumartesi Punto derinin Nişantaşındaki mağazasına kadar, Taksim Anıtı yanında saat 12 toplanarak Punto Derinin Nişantaşı’ndaki mağazasının önüne kadar yapacakları yürüyüşe davet etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34