banner32

Bitlis gecesinde kardeşlik hakimdi

Zeytinburnu Belediyesinin on yıldır düzenli olarak yaptığı yöresel günler etkinliğinde Bitlis-Muş - Sason Derneğinin gecesinde tam anlamı ile bir Türkiye mozaiği yaşandı.

Bitlis gecesinde kardeşlik hakimdi
Karadenizli,Trakyalı,Rumelili,Egeli kısaca yurdun her yöresine mensup insanların katıldığı Bitlis gecesinde kardeşlik hakimdi.Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ülkemizin çimentosu birlik ve beraberliktir diyerek hep beraber Zeytinburnu'nda kardeşlik ve huzur içinde yaşayacağız dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver,  Emniyet müdürü Mehmet Yaşar Tapkan,Bitlis Dernekler Federasyonu başkanı Kerem Koçyiğit, Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap, CHP Zeytinburnu  ilçe başkanı Metin Doğan, CHP Belediye başkan adayı Salih Zeki Durmuşoğlu, Mustafa Fazlıoğlubaşta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli Bitlislileri yalnız bırakmadı.

Dernek başkanı Abdülhamit Eyrek Gazetemize yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Barış sürecinin başlamasından bugüne hiçbir asker,polis ve vatandaşımızın hayatını kaybetmemesi her vatandaşımız gibi bizleri de çok mutlu etmektedir. Allah bu süreci başlatan herkesten razı olsun. Bizim doğup büyüdüğümüz yerler yıllarca kan ve göz yaşı ile anıldı. İnşallah bundan sonra kardeşlik,barış ve demokrasi hakim olacak ülkemiz kalkınacakdedi.

Kendisi de MUŞ'lu olan Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi İş adamı Hacı Fikret Tuncer'de gazetemize yaptığı konuşmada şunları söyledi "Dernek başkanımızın da söylediği gibi Barış süreci ülkemiz için büyük bir şanstır. Otuz yıldır acı ve gözyaşı içinde  olayları üzülerek izleyen bizler kan ve göz yaşının Ak Parti iktidarı tarafından durdurulmak istenmesine engel olmaya çalışan küçük bir grup çalışsa da halkımızın büyük çoğunluğu  otuz yıl sonra kendilerine sunulan bu önemli fırsatın mutlaka kullanılması gerektiğine inanıyor.  Kısa bişr süre önce Muş'a gitmiştim yaptığımız görüşmelerde halkımızın büyük çoğunluğunun partimiz tarafından başlatılan süreci desteklediğini memnuniyetle gördüm.Gecemize katılıp bizlere onur veren herkese teşekkür ederim" dedi. 

Sason'lu olan iş adamı ve Ak Parti Belediye meclis üyesi Cahit Bayram'da kardeşlik projesi ile  otuz yıldır akan kanın durması çok önemlidir. Üzülerek belirtmek gerekirse bu süreçten rahatsız olan küçük bir gurup halen var. Oysa ki ülkenin gelişip kalkınabilmesi için barış ve huzur şarttır. İnşallah Ak partimiz alnının akı ile bu işin içinde başarı ile çkacaktır" dedi.

Galatasaray – Beşiktaş derbi maçı ve  dernek üyesi 4 kişinin düğünü olmasına rağmen Zeytinburnu Kültür Sanat’a (ZKS)sığmayan Bitlisliler Türkçe ve Kürtçe şarkılarla gönüllerince eğlendiler.

Kimler Bitlis-Muş-Sason dernek gecesine katıldı ?

Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver, Emniyet müdürü Mehmet Yaşar Tapkan,Bitlis Dernekler Federasyonu başkanı Kerem Koçyiğit,Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap, CHP Zeytinburnu  ilçe başkanı Metin Doğan, CHP Belediye başkan adayı Salih Zeki Durmuşoğlu, Mustafa Fazlıoğlu,CHP Bakırköy  Belediye başkan aday adayı Ziya Disanlı,Kars-Ardhan-Iğdır hemşehri Konseyi başkanı sanayici İş adamı Cemal Avcı,Ak Parti Zeytinburnu Belediye meclis üyeleri Cahit BayramHasan Sertçelik, CHP Belediye meclis üyeleri Cemal Aydar,İlkay Biber, Hasan Hüseyin Üsküdar,Av.Resmiye Göç, Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi iş adamıFikret Tuncer, Bitlisli iş adamı Üzeyir Çelik ,Bitlis-Muş-Sason dernek başkan yardımcısı Remzi Enç,Alo afişin sahibi Ali Gündüz, Çağdaş yaşamı destekleme dernek yönetim kurulu üyesi Asuman Durmuşoğlu, Afyon dernek başkanı iş adamı Adem Honça, Ordu Dernek başkanı Recai Memiş,başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli Bitlislileri yalnız bırakmadı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34