banner32

Bilgi Evleri Modern Sanat Müzesi’nde…

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, yaz döneminin renkli, eğlenceli ve bir o kadar da eğitici gezilerine devam ediyor. Yoğun geçen “Yaz Etkinlikleri” döneminin ardından üyeler gezerek öğrenmenin ve eğlenerek keşfetmenin tadına vardılar. Bu kapsamda Gülhane Parkı, İslâm Eserleri Müzesi, Zeytinburnu Tıbbî Bitkiler Bahçesi ve Osmanlı Padişahları Türbeleri’ne kadar pek çok yeri ziyaret etme imkânı buldular.

Bilgi Evleri Modern Sanat Müzesi’nde…
Evleri’nin bu seferki durağı İstanbul Modern Sanat Müzesi oldu. Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bu müzede, süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerisi, kütüphane ve sinema gibi geniş hizmet alanlarını gören üyeler hem meraklandı hem de diğerlerinden çok farklı bir müze görmenin keyfine vardılar.

Zeytinburnu Haber Merkezi

Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun “Han Kahvesi”, Nurullah Berk’in “Uyuyan Güzel”, Ferruh Başağa’nın “Turuncu Soyut”, Cihan Burak’ın “Şairin Ölümü”, Naile Akıncı’nın “Eyüp” ve Burhan Uygur’un “Kapı” isimli eserlerini gören üyeler rehberleri Pelin Güre’nin de anlatımıyla zenginleşen hayal dünyalarına kocaman renkleri sığdırmayı da başardılar. Daha önemli pek çok sanatçının ürünlerini tanıyarak yeni dünyalara keşifler yapan üyeler turuncu, pembe, mavi ve yeşilin kısacası renklerin en güzel tonlarını bu sergide gördüler.

Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi 49 küçük üyesine unutulmaz bir gün yaşattı. Bu güzel geziden biraz şaşkın biraz da tatlı bir yorgunlukla ayrılan üyelerin, hatırlayacağı ve büyük bir zevkle anlatacağı bir anıları daha oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34